Microsoft biedt AI-oplossingen voor onderwijsinstellingen

- Schoolit redactie

Microsoft lanceert nieuwe AI-oplossingen om leerkrachten, schoolleiders en IT-teams te ondersteunen bij hun dagelijkse taken.

Deze tools helpen tijd te besparen, lessen te personaliseren en de operationele efficiëntie te verbeteren, waardoor er meer ruimte komt voor de focus op studenten.

AI-ondersteuning voor leerkrachten

Microsoft biedt verschillende AI-tools die leerkrachten ondersteunen in hun onderwijspraktijk. Met Microsoft Copilot kunnen leerkrachten gepersonaliseerde lesinhoud creëren en feedback geven die afgestemd is op de individuele leerbehoeften van studenten. Dit bespaart tijd en maakt meer persoonlijke interactie mogelijk. Copilot werkt naadloos samen met Microsoft 365-apps zoals Word, PowerPoint en Outlook, waar het kan helpen met taken zoals het genereren van schrijfoefeningen, vertalingen en samenvattingen van complexe onderwerpen.

Microsoft Teams for Education beschikt ook over AI-functionaliteiten, zoals geautomatiseerde rubrieken voor het beoordelen van opdrachten en het creëren van op maat gemaakte lesmodules. Bovendien biedt de AI Classroom Toolkit handvaten om leerlingen tussen 13 en 15 jaar te leren hoe ze AI op een verantwoorde manier kunnen gebruiken.

Ondersteuning voor schoolleiders en IT-teams

Ook voor schoolleiders en IT-teams biedt Microsoft oplossingen. Copilot voor Microsoft 365 kan helpen met het stroomlijnen van administratieve taken, zoals het samenvatten van e-mailthreads of het opstellen van rapporten. Power BI, met geïntegreerde Copilot-functionaliteit, maakt het eenvoudiger om gegevens te analyseren en rapporten te genereren, wat cruciaal is voor het volgen van leerprestaties en het optimaliseren van schoolprocessen.

IT-teams kunnen gebruikmaken van GitHub Copilot voor efficiënter coderen en Microsoft Defender voor het versterken van de beveiliging van schoolnetwerken en apparaten. Copilot for Security, in combinatie met Microsoft Sentinel, helpt bij het sneller detecteren van bedreigingen en het rapporteren van incidenten.

Met deze AI-tools hoopt Microsoft onderwijsinstellingen te ondersteunen bij het verbeteren van hun efficiëntie en veiligheid, zodat er meer aandacht kan gaan naar wat echt telt: de studenten.