Maak kennis met ondersteunende software dankzij Sensotec-sessies

- Ilene Langen

Sensotec, ontwikkelaar en verdeler van hulpmiddelen voor leerlingen met visuele, lees- en leerproblemen, voorziet kennismakingssessies en specifieke trainingen voor leerlingen, leerkrachten en ouders. Op die manier weet je hoe je makkelijk aan de slag kan met programma’s als Kurzweil, Alinea en BLOON.

Wil je specifieke ondersteunende software beter leren kennen? Dan kan je in de agenda van Sensotec specifieke infosessies terugvinden. In de lijst van hulpmiddelen vind je betalende programma’s als Alinea, Kurzweil, BLOON en Boekies. Daarnaast vind je ook terug welke software je – onder specifieke voorwaarden – gratis kan aanvragen.

Kennismakingssessies

In de gratis kennismakingssessies wordt telkens één programma toegelicht. Ouders, leerkrachten en therapeuten leren zo de mogelijkheden van het programma kennen en hoe de toepassing best ingezet kan worden. De sessies rond Alinea, Kurzweil en het LeesVoor! project duren 20 minuten. Er zijn zelfs consulenten aanwezig die je vragen beantwoorden.

Oriënterende infosessies

Indien je meer uitleg wenst over alle programma’s en de specifieke mogelijkheden ervan, kan je ook kiezen voor oriënterende infosessies. Sensotec maakt een onderscheid tussen compenserende software, zoals Alinea en Kurzweil, of preventieve en remediërende software, zoals BLOON. Deze gratis webinars duren een uur en zijn makkelijk online te volgen.

Verdiepende trainingen

Wanneer je op zoek bent naar meer verdiepende uitleg, kan je je inschrijven voor opstart- en gebruikerstrainingen. Onderwijsprofessionals kunnen een opstarttraining volgen om de basisfunctionaliteiten van programma’s te leren kennen en leerlingen snel op weg te helpen met de software.

De gebruikerstrainingen zijn workshops waarin je zelf aan de slag gaat op de computer en de mogelijkheden van de software optimaal leert benutten. De workshops kan je als leerkracht maar ook als leerling volgen. Leerlingen kunnen zelfs gratis een begeleider meenemen. Dit schooljaar gaan de workshops nog online door.

Geïnteresseerd? Schrijf je dan snel in voor de sessies in het najaar.


Lees ook: Digiwijs worden op 6 oktober 2021 – Schoolit