Haal alles uit KlasCement tijdens twee webinars

- David Van Waeyenberghe

De online informatiemomenten moeten leerkrachten helpen om alle mogelijkheden van KlasCement te benutten. De webinars vinden plaats op 1 en 7 maart.

KlasCement is sinds 2013 onderdeel van het Ministerie van Onderwijs en Vorming. De missie van het platform is om de onderwijspraktijk van elke leerkracht te vereenvoudigen en verrijken. KlasCement doet dat langs een netwerk van leerkrachten, organisaties en leermiddelen. Via KlasCement kunnen onderwijsprofessionals elkaar ondersteunen en inspireren door hun lesmateriaal en ervaringen.

Webinars 1 en 7maart

Om de leerkrachten zo goed mogelijk te ondersteunen, organiseert KlasCement verschillende live webinars. Op woensdag 1 maart om 14uur vindt de eerste webinar van 2023 plaats. Het thema is ‘haal alles uit KlasCement’. Een kleine week later, op dinsdag 7 maart van 20 tot 21 uur, vindt de tweede webinar plaats.

Twee moderatoren leggen uit hoe je als leerkracht alle mogelijkheden op het platform benut. De webinar is onderverdeeld in verschillende aparte, korte sessies. Op die manier kunnen de deelnemers aan aparte onderdelen participeren.

Deelnemers leren tijdens de webinars onder andere efficiënt leermiddelen zoeken en zoekacties bewaren. Daarnaast laten de moderatoren je het netwerk ontdekken, bewaar en deel je leermiddelen via favorieten en favorietenmappen. De deelnemers leren eveneens apps of eigen materiaal toevoegen en gaan aan de slag met alle KlasCementopties.

De webinars zijn gratis. Inschrijven kan via deze site.