Google herontwerpt Jamboard

- Jeroen Langendam

Afbeelding: Google

Google heeft het ontwerp van de Jamboard-app voor iOS en Android herzien, om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten

Google heeft het ontwerp van haar Jamboard apps voor iOS en Android gewijzigd. Hiermee wil het bedrijf gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en de prestaties van de app voor haar gebruikers verbeteren. De aanpassing van de apps voor gebruik op mobiel en tablets volgen op een eerder herontwerp van de webversie van Jamboard.

Naadloze Jamboard ervaring

Volgens Google zorgen de wijzigingen voor een ‘meer naadloze en consistente ervaring, die bekende toepassingen van andere Google Editors naar Jamboard brengt’. Denk aan het toekennen van sterren aan belangrijke bestanden, het kopiëren van een Jam of het toevoegen van een link aan een Jam. Ook het delen van links met anderen is eenvoudiger geworden.

Doordat ook de grid-view (die we kennen van andere G suite producten) is overgenomen in de Jamboard-app, voelt het als een voortzetting van andere Googel producten.

Gemak

De meeste wijzigingen zijn vooral kleine dingen die het leven gemakkelijk maken. Neem de mogelijkheid om de app te benaderen via portret of via landscape. Het is een klein ding, maar dat je je telefoon (of tablet) horizontaal of vertical kunt houden maakt het werken een stuk prettiger.

Google Jamboard
Werken in Jamboard kan voortaan zowel met staand als liggend scherm.

En zo zijn er meer kleine dingen: het maken van selecties wordt makkelijker op mobiele devices, het invoegen van afbeeldingen gaat efficiënter en je kunt makkelijker bij je bestanden.

Afscheid van Jamboard functionaliteiten

Tegelijkertijd heeft Google een aantal oudere functionaliteiten verwijderd van de Jamboard-app, om daarmee de gebruikerservaring te stroomlijnen. Het bedrijf neemt afscheid van de mogelijkheid om Jams te openen (of deel te nemen) via NFC. Daarvoor in de plaats moet je gebruik maken van Bluetooth.

Ook Google Hangouts verdwijnt uit Jamboard. Net als de web search, waarvoor je -volgens Google- net zo goed je normale browser kunt gebruiken.

De hier genoemde veranderingen zijn de belangrijkste wijzigingen die Google aan Jamboard heeft toegevoegd. Een volledig overzicht is te vinden op hun blog.