Gimme-app: communiceren met alle ouders met een simpele klik

- Ilene Langen

Eerder deze week schreven we over het ‘Leer communiceren met ouders’-platform, dat je een expert maakt in het digitaal communiceren met ouders. Ook de gimme-app is eraan gekoppeld: een toepassing die communicatie met alle ouders mogelijk maakt.

De gimme-app is naar eigen zeggen een toepassing voor “oudercommunicatie waarmee je alle ouders bereikt”. De app wordt niet enkel in het onderwijs gebruikt, maar sluit er wel goed bij aan. Op het ‘Leer communiceren met ouders’-platform leer je zelfs met de tool te werken.

Alles bij elkaar op de tijdlijn

Op de app kan je een tijdlijn voor ouders opstellen, waarop activiteiten, foto’s, video’s maar ook brieven kunnen worden gedeeld. Je kan brieven op voorhand klaarzetten en ze automatisch publiceren op het juiste moment. Ouders kunnen eveneens hun eigen agenda linken met de tijdlijn.

Chat- en vertaalfunctie

Wanneer ouders een vraag hebben kunnen ze je bereiken via de chat, indien deze geactiveerd wordt. Gevoelige gegevens worden afgeschermd om ieders privacy te bewaren. Heb je de chatfunctie niet meer nodig? Dan kan je deze gewoon deactiveren en verwijderen. Daarnaast wordt grof taalgebruik niet getolereerd.

Om anderstalige ouders ook te betrekken bij het schoolgebeuren, bezit de gimme-app een vertaalfunctie voor brieven. Op de gimme-website kan je even uittesten hoe dat precies in z’n werk gaat.

Ontlast het ICT-team

De gimme-app kan het ICT-team eveneens ontlasten. De toepassing bevat namelijk een helpdesk en een ingebouwde handleiding, waardoor vragen van leerkrachten snel beantwoord kunnen worden zonder tussenkomst van de ICT-medewerkers.

Praktische info

De app is toegankelijk op een desktop, laptop, tablet of telefoon. Je kan kiezen voor een gratis versie van de app, of twee betalende versies. Het duurste abonnement kost je minimum 3 euro per leerling per jaar.

Gimme connecteert eveneens met andere platformen zoals Google, Microsoft, Bingel, Smartschool, Broekx, …