Fourcast geeft tips voor afstandleren met Google for Education

- Schoolit redactie

Tijdens de huidige maatregelen rond het coronavirus heeft Fourcast for Education een aantal handige tips neergeschreven rond afstandleren met Google for Education. We bundelen de belangrijkste elementen en verwijzen naar enkele live webinars voor meer diepgang en interactie.

Nu het coronavirus leerlingen thuis houdt, zitten heel wat scholen met de handen in het haar. Om de continuïteit van de lessen te garanderen, wordt er massaal gekeken naar digitale oplossingen. Fourcast for Education, hofleverancier van Google for Education, heeft daarom een overzichtspagina gemaakt waarbij iedereen die Google gebruikt op school tips geeft.

Je kan er terecht voor een volledige checklist binnen lager onderwijs of secundair onderwijs om snel aan de slag te gaan met afstandsonderwijs. Eens dat achter de rug is, is er het stappenplan om afstandsleren met G Suite for Education op te starten.

Live webinars

Fourcast for Education stelt tevens een online map beschikbaar met allerlei handige documentatie en kant-en-klare templates om mee aan de slag te gaan op jouw school. Als je school nog geen G Suite for Education gebruikt, kan je op de overzichtspagina terecht om in versnelde procedure met de tools aan de slag te gaan.

Wie graag een live les wil volgen om het maximale uit de Google for Education tools te halen, kan terecht bij een van de vele live webinars. Hier worden diverse onderwerpen aangekaart zoals tools bij afstandleren, printmanagement voor Chromebooks & G Suite of hoe Google Classroom en Hangouts Meet gebruiken.

Afstandleren vereist een laptop en een internetverbinding. Wie geen internet heeft thuis, kan beroep doen op een gratis wifi hotspot van Telenet of Proximus.