Feedback voorzien in een mum van tijd dankzij de Talk and Comment-extensie

- Ilene Langen

Leerkrachten kunnen tegenwoordig gemakkelijk online feedback voorzien voor leerlingen dankzij de digitalisering in het onderwijs. Om veel schrijfwerk te vermijden, kunnen ze de Talk and Comment-extensie installeren en leerlingen van spraakmemo’s voorzien.

Ken jij de Talk and Comment-extensie al? Deze toepassing laat je toe om spraakmemo’s te creëren binnen eender welke online dienst. Denk bijvoorbeeld aan Google Classroom, Google Docs, YouTube of Smartschool.

Wanneer je een schrijftaak van een leerling verbetert, kan je gewoon inspreken wat er beter kan. Daarna deel je de gesproken feedback als link in een opmerking. Dat bespaart jou als leerkracht een hele hoop schrijfwerk en dus ook tijd.

Hoe ga je te werk?

Om de extensie te installeren, ga je eerst naar de webwinkel van Chrome. Nadat je de toepassing hebt toegevoegd, geef je deze toegang tot je microfoon.

Wanneer je daarna een webpagina opent, verschijnt er een blauw microfoontje aan de rechterkant van je scherm.

Talk and Comment

Als je klaar bent om op te nemen, klik je op het microfoon-icoon. Na het inspreken, kan je zelf nog kiezen of je de spraakmemo wil behouden of verwijderen. Teruggaan naar vorige opnames is helaas niet mogelijk. Je kan tijdens de opname wel wisselen tussen verschillende openstaande tabbladen.

Talk and Comment

Om je gesproken feedback aan een leerling te bezorgen, moet je enkel de link kopiëren en plakken waar nodig.

Talk and Comment

De extensie is op dit moment nog niet beschikbaar voor Firefox.


Lees ook: Boost je taalvaardigheden dankzij deze handige browserextensies – Schoolit