Back-to-school updates aan Minecraft voor onderwijs

- Jeroen Langendam

De op ISTE aangekondigde ‘Back to School’-update voor Minecraft: Education Edition is inmiddels voor alle gebruikers beschikbaar.

Op ISTE, een grote beurs over onderwijs en technologie, kondige Minecraft: Education Edition al aan te komen met een aantal nieuwe functies. Sinds de aankondiging heeft Microsoft deze producten als Beta-versie toegankelijk gemaakt om feedback te verzamelen. Inmiddels is de Beta-fase afgerond en zijn de nieuwe ‘Back-to-school’-updates voor iedereen beschikbaar.

Immersive Reader in Minecraft

De Immersive Reader is volledig in Minecraft geïntegreerd. De immersive reader maakt van missies een oefening in leesvaardigheid, bijvoorbeeld via de dialogen met NPC’s (Non-playing Characters) en verschillende borden.

Minecraft beter speel in multiplayer

Leerlingen kunnen anderen eenvoudig uitnodigen met een leuke code. Alleen met die code kan iemand in de multi-player omgeving binnenkomen, waardoor de online veiligheid is geborgd. Bij het uitnodigen kun je makkelijk rechten toekennen, waardoor je mensen kunt uitnodigen als ‘Visitor’, maar ook als ‘Full member’.

Single Sign On

Single Sign On (SSO) stelt gebruikers in om automatisch ingelogd te zijn, maar maakt het ook eenvoudig om van gebruiker te wisselen

Site Map

De nieuwe site map is visueler dan de andere. Daardoor zouden leerlingen en onderwijzers makkelijker hun weg moeten kunnen vinden in de spelwereld, maar ook in de support library.

Links delen

Het is nu ook mogelijk om vanuit een Learning Managament Systeem (LSM) een link te delen met anderen.

Afbeelding: Minecraft/Microsoft

Exporteren als PDF

Werk dat is gemaakt in de Book&Quill omgeving van Minecraft kan als PDF worden geëxporteerd. Dit maakt het makkelijker om werk te delen of te beoordelen.