Adobe versterkt Express for Education met nieuwe AI- en zoektoepassingen

- David Van Waeyenberghe

Wereldwijd maken intussen al meer dan 43 miljoen jongeren gebruik van het gratis ontwerpprogramma.

Adobe maakte de cijfers bekend in de aanloop naar de jaarlijkse MAX-conferentie. 43 miljoen jongeren, van kleuterklas tot het laatste jaar van de middelbare school, gebruiken op regelmatige basis Express for Education. Tegelijk kondigde het bedrijf enkele nieuwe toepassingen aan, enerzijds om de creativiteit een duwtje in de rug te geven en anderzijds om het zoeken naar content veiliger te maken voor kinderen.

Ontwerpassistentie en veilige zoekfunctie

Adobe implementeert vanaf nu haar context-aware AI-gedreven templates. Die moeten jongeren die niet thuis zijn in het ontwerpen van banners, affiches of flyers een duwtje in de rug geven. De toepassing evalueert de beschikbare content zoals tekst en afbeeldingen. Op basis daarvan stelt het systeem een paar voorbeelden ter beschikking. Een tweede toepassing analyseert de volledige context van een project en stelt de gebruiker op basis daarvan een lettertype voor.  

Express for Education, het vroegere Creative Cloud Express en voordien Spark, vergroot in en een tweede toepassing de veilige zoekfunctie. Die zorgt ervoor dat kinderen enkel afbeeldingen en video’s aangepast aan hun leeftijd te zien krijgen. Adobe paste in die zin ook de bronpagina’s aan.

Heb je interesse in Adobe Express dan kan je terecht op deze pagina.