Zoom introduceert Immersive View

- Jeroen Langendam

Afbeelding: Zoom

Negen maanden nadat Microsoft een ‘Together Mode’ binnen Teams introduceerde, ziet Zoom Immersive View het levenslicht.

In juli vorig jaar kwam Microsoft met “Together Mode” in Teams. Dankzij deze update werd het houden van online meetings in één keer een stuk realistischer. Dankzij slimme Artificiële Intelligentie (AI) werd het mogelijk de deelnemers uit hun eigen omgeving te snijden en in een gemeenschappelijke (virtuele) ruimte te plaatsen.

De update werd door gebruikers enthousiast ontvangen. In plaats van een verzameling blokjes plaatste Microsoft Teams alle deelnemers in een virtuele omgeving. Niet langer hoefden deelnemers te staren naar een collectie videokaders waarin iedereen –letterlijk- zit opgesloten in zijn of haar eigen blokje.

Antwoord Zoom: Immersive View

Zoom, die andere grote naam voor videoconferencing komt nu, ruim 9 maanden later, met hun eigen versie genaamd “Immersive View”. Zoom omschrijft dit in de aankondiging als een “leuke en nieuwe manier om te vergaderen”.

Volgens het bedrijf helpt Zoom Immersive View een echte verbinding met elkaar aan te gaan om effectiever te kunnen samenwerken. Per meeting kunnen maximaal 25 deelnemers in één ruimte worden “samengebracht”. Wanneer meer mensen aan de meeting deelnemen worden deze bovenaan het scherm  getoond als thumbnails.

Host zit aan het roer bij Zoom Immersive View

De host van de zoommeeting kan niet alleen de achtergrond kiezen, maar kan ook de afbeeldingen van de deelnemers vergroten of verkleinen om een zo natuurlijk mogelijk beeld te creëeren.

Zoom Immersive View beeld 2
Afbeelding: Zoom

Ook heeft de host de vrijheid om de weergave naar believen te veranderen, van Zoom Immersive View naar de “traditionele” gallery of naar de setting waar alleen de spreker in beeld is. Ook is het mogelijk de deelnemers te laten “plaatsnemen” in de videofeed van de host zelf.

Vooralsnog is het niet mogelijk om Zoom Immersive Mode te gebruiken in Breakout rooms. Ook is het (nog?) niet mogelijk om een meeting in Immersive View op te nemen. Alle opgenomen meetings zijn wel gewoon terug te kijken in Gallery of Speaker mode.

Gratis te gebruiken

Zoom Immersive View is gratis te gebruiken voor alle Windows en MacOS desktop gebruikers. De functie is standaard ingeschakeld voor alle gebruikers die Zoom 5.6.3 of hoger gebruiken.