Zesde online ICT-onderwijsmarkt op 3 en 5 oktober

- David Van Waeyenberghe

Op dinsdag 3 en donderdag 5 oktober vindt de zesde online ICT-onderwijsmarkt plaats. De korte, laagdrempelige webinars laten deelnemers kennismaken met nieuwe toepassingen of updates van bestaande tools. Al meer dan 300 deelnemers zullen minstens één sessie bijwonen.

De ICT-onderwijsmarkt richt zich naar directies, ICT-coördinatoren, leerkrachten uit het basis-, secundair en volwassenenonderwijs en de lerarenopleiding. “We proberen een zo divers mogelijk aanbod af te leveren zodat iedereen die met ICT in een school te maken heeft, er wat van kan opsteken”, aldus organisator Hans De Four van Impact Connecting. “Zo is er een mooi aanbod voor technische ICT-coördinatoren met onder andere TP-Link, Comcon, Google Admin en Azure.”

Laagdrempelig

De ICT-onderwijsmarkt vindt online plaats. Deelnemers hoeven niet het volledige programma te volgen, maar kunnen bepaalde webinars aanstippen. “Het geheel is super laagdrempelig en dat is speciaal voor leerkrachten die zich nog wat onzeker zouden voelen. Dankzij de markt leren zij vanuit hun vertrouwde locatie verschillende (nieuwe) toepassingen kennen. We willen hiermee de edtech-sector dichter bij de leerkracht brengen. Niet alleen de Vlaamse sector, want ook de Nederlandse zal aanwezig zijn.”

lees ook

M Leuven introduceert onderwijsproject rond AI en kunst

Alle grote spelers zijn vertegenwoordigd tijdens de twee sessiedagen. “Het gaat om technische zaken, omkadering (Digisprong) als inhoudelijke aspecten zoals leermiddelen en leerzorg. Een thema dat steeds meer aandacht krijgt is cyberdreiging. Het spreekt voor zich dat we, vanuit onze ervaring met Onderwijs Met Games, de kaart trekken van gamebased learning. We zijn blij met onze rol als ‘verbinder met impact’ tussen het edtech-veld en de onderwijswereld”, besluit Hans De Four.

Het volledige programma vind je hier.