Ypto organiseert Hackathon op 16 en 17 oktober

- Ilene Langen

Ypto, de IT-dochteronderneming van de NMBS, organiseert samen met Microsoft in het weekend van 16 en 17 oktober een heuse hackathon.

Microsoft en Ypto slaan de handen in elkaar om een hackathon te organiseren. Op 16 en 17 oktober kunnen studenten terecht in The Egg in Brussel en maken ze kans op verschillende prijzen.

Wie kan deelnemen?

Studenten uit het secundair of hoger onderwijs die gebeten zijn door de IT-microbe kunnen hun beste beentje voorzetten. Het doel van de hackathon is een innoverende oplossing bedenken voor de Belgische spoorwegen (NMBS) met behulp van Microsofts Power Apps.

Wanneer studenten nog niet zo handig zijn in het ontwikkelen van apps, kunnen ze een online training voor het Power Apps-platform volgen. Aan het einde van de rit ontvangt iedereen een certificaat.

Verschillende tracks

Tijdens het weekend kunnen studenten twee verschillende tracks volgen. De eerste track is eentje voor experten. Studenten met gevorderde kennis over app-ontwikkeling die reeds een idee op zak hebben, kunnen zich hiervoor inschrijven. Het doel is om op zondag een minimaal rendabel product af te leveren.

Om zich voor de tweede track in te schrijven, moeten studenten graag creatieve oplossingen bedenken en interesse hebben om met een businesscase aan de slag te gaan. Deze creatievelingen zijn de innovators.

Elke track start met een introductie en verloopt daarna in vijf sprints over het hele weekend heen. Voor alle studenten staan er coaches ter beschikking. Om af te sluiten wordt er een echte pitch voorbereid voor de jury, die beslist over wie de prijzenpakkers zullen zijn.

Wat moet je precies doen?

Je kan je als individu inschrijven of als team van minimum drie en maximum vijf studenten. Om aan de expert-track deel te nemen, moeten studenten de online Power Apps-training volgen. Als innovator is dat niet nodig.

Ypto zorgt voor het programma, een treinticket, eten en drinken en toffe prijzen. Het volledige programma kan je vinden op de website van Ypto. Inschrijven kan hier.