Word mediawijzer op de dag van de jeugdjournalistiek ‘What the Media!?’ in Antwerpen

- Ilene Langen

Op zaterdag 23 april kan je tijdens de dag van de jeugdjournalistiek experimenteren met diverse media en bijleren over mediawijsheid. Het ‘What the Media!?’-event gaat door in Antwerpen en is voor alle jongvolwassenen tussen 12 en 25 jaar toegankelijk.

Nu de paasvakantie erop zit, staan er weer heel wat leuke evenementen op ons te wachten. Zo zal ook het ‘What the Media!?’-event doorgaan in Antwerpen op zaterdag 23 april, ook wel de eerste dag van de jeugdjournalistiek in Vlaanderen genoemd.

TikTok en deepfake

Tijdens de dag kunnen jongeren tussen 12 en 25 jaar kennismaken met verschillende media en mediawijzer worden. Zo zijn er workshops radio maken of TikTok-journalist en kan je experimenteren met VR en deepfake op het De Coninckplein in Antwerpen of in de AP Hogeschool.

Daarnaast kan je bijleren over fake news en factchecken, maar zullen er ook boeiende lezingen doorgaan over media. Willen je leerlingen zich al voorbereiden op de arbeidsmarkt? Dan kunnen ze recruiters ontmoeten van VRT en DPG Media.

Awards

Als je hebt meegedaan aan de wedstrijd voor aanstormend journalistiek talent, kan je zaterdag ook in de prijzen vallen. Niemand minder dan minister Benjamin Dalle (CD&V) deelt de What the Media!? Awards uit.

Om deel te nemen hoef je je enkel in te schrijven. Het evenement gaat namelijk helemaal gratis door.

lees ook

Mediawijsheid op school: hoe zit dat bij jou?