Webinar (25 oktober) rond ‘active learning’ in de klas van de toekomst

- David Van Waeyenberghe

Het Future Classroom Lab (FLC) organiseert op woensdag 25 oktober een webinar rond ‘active learning’. Dat is een manier van leren die leerlingen bij het leerproces betrekt en hen leert om kritisch, creatief samen te werken.

‘Active learning’ kan volgens organisator Future Classroom Lab leerlingen helpen om de concentratie, het retentievermogen en de algemene prestaties te verbeteren. “De studenten krijgen hierdoor een dieper begrip van de besproken onderwerpen”, aldus FCL. “We gaan in dit webinar op zoek naar manieren waarop leerkrachten actief leren in de klas kunnen implementeren. Daarnaast bekijken we ook de rol van onderwijstechnologie in dit thema.”

Belgische insteek

De webinar, met Griekse moderator Konstantinos Adronikidis, heeft een grote Belgische toets. Future classroom Lab, de Europese innovatiehub voor onderwijs, werkt samen met partner i3-Technologies voor het online event. Jeroen De Keyser, hoofd Education bij i3-Technologies zal een introductie geven bij het onderwerp en vanuit zijn rol inzichten meegeven over actief leren in verschillende settings en scenario’s delen.

lees ook

Unesco roept op tot gepast technologiegebruik in onderwijs

Jordy Van Boven, leerkracht bij Sportomundo, is een andere Belgische deelnemer aan het debat. Bij zijn school zit actief leren letterlijk in het DNA. Jordy zal het tijdens het gesprek hebben over hoe Sportomundo digitale producten de leerkrachten en leerlingen ondersteunen om de doelen te bereiken. Ben Ruddin (British College Gavà, Spanje) en Mary Grabosky (Donahue Academy, VS) maken het kwartet aan gastsprekers vol.

De gratis webinar vindt plaats op woensdag 25 oktober om 17 uur. Registreren kan via deze link.