Vier de Dag van de Data met NASA en Microsoft Excel

- Jeroen Langendam

Foto: Screenshot website Microsoft

Data saai? NASA en Microsoft denken daar anders over. Tijdens de Dag van de Data maken leerlingen kennis met de boeiende wereld achter de cijfers.

Microsoft werkt al een tijdje samen met NASA om STEM-lessen te ontwikkelen. Het is dus logisch dat beide organisaties ook voor de Dag van de Data de handen ineens slaan.

Als je het woord “data” in de les laat vallen, zul je waarschijnlijk niet begroet worden met veel enthousiasme. Maar maak duidelijk dat het werk en leven van astronauten wordt gevoed door data, dat ruimtemissies zonder goede data analyse niet mogelijk zouden zijn, en de spreadsheets van Microsoft Excel worden ineens een stuk interessanter.

Stel vragen aan raketgeleerden en astronauten

In het kader van “Dag van de Data” kun je op 2 november 2020 om 19:00 (onze tijd) via Skype live deelnemen aan een event waarin astronauten en raketgeleerden vertellen wat data betekent voor hun werk en professionele leven. Daarnaast beantwoorden ze ook antwoorden vanuit het publiek.

Dag van de Data-lesplan

Geïnspireerd door de experts van NASA zijn je leerlingen klaar om zelf aan de slag te gaan. Daarvoor kun je gebruik maken van de speciaal ontwikkelde lesplannen.

Deze voldoen aan de (Amerikaanse) eindtermen en zijn ontwikkeld met corona in het achterhoofd. Ze zijn dus geschikt voor thuisonderwijs, in het tempo dat de leerling het beste ligt. Via FlipGrid kunnen leerlingen van gedachten wisselen.

Virtueel Ruimtekamp

Wil je wat meer begeleiding terwijl je in de data duikt? Bezoek dan (virtueel) het Space Data Camp. Dit kan via Microsoft Store. Je wordt door een medewerker stap voor stap door de Dag van de Data-experience geloodst

Mooie badges

Natuurlijk, kennis is de enige beloning die echt van waarde is. Maar omdat het leuk is om te laten zien wat je hebt bereikt, kunnen deelnemers Deelnamecertificaten en mooie Badges verdienen.

Let op: het gehele programma wordt gegeven in het Engels.