Updates OneNote en Class Notebooks voor nieuw schooljaar

- Jeroen Langendam

Foto: MicroSoft News Center

Een nieuw schooljaar, nieuwe functies voor One Note en Class Notebooks voor interactievere én inclusievere lessen.

Zoals elk jaar worden we ook aan het begin van dit schooljaar weer verrast met een paar nieuwe ontwikkelingen. Door deze updates wordt OneNote inclusiever en worden lessen een stuk leuker en levendiger.

OneNote Live captions voor betere toegankelijkheid

We beginnen met een update waar iedereen blij van wordt: Live Captions in One Note.

Door de nieuwe functie kan een docent gewoon zijn les of college geven. OneNote registreert de het gesproken verhaal. Dankzij een koppeling met Microsoft Translator zorgt het vervolgens voor een directe omzetting naar onderschriften.  De leerling kan de tekst meelezen en tegelijkertijd aantekeningen maken en delen van de onderschriften arceren. En als de leerling even niet met je verhaal kan meekomen, kan hij of zij gewoon even teruglezen. Zo komt hij weer bij de les, zonder dat iemand er iets van merkt.

Het gehele eindproduct kan worden opgeslagen als pagina in OneNote.

Live Captions is speciaal ontworpen voor leerlingen met gehoorproblemen, maar het is te verwachten dat elke leerling baat kan hebben bij deze tool. Want zelfs de beste leerling dwaalt weleens met zijn of haar aandacht af van de les.

Adobe Spark video’s en posts invoegen in OneNote

Adobe Spark is een mooie applicatie voor het visualiseren van je verhaal, zonder dat je een enorm krachtige computer nodig hebt. Je maakt dankzij deze tool gewoon met je smartphone de mooiste presentaties en pagina’s.

Het programma is ideaal voor wie zijn lessen interactiever, en dus boeiender, wil maken. Door het mogelijk te maken Spark video’s en posts  in OneNote op te nemen, wordt deze laatste Microsoft applicatie nog interactiever.

Overigens ziet het er naar uit het hier niet bij blijft, want Microsoft werkt aan het integreren van nog meer Adobe Spark functionaliteiten. Wat er precies in de pijplijn zit is onduidelijk, maar Microsoft zegt hierover: “We werken er aan om nog meer Adobe Spark producten te ondersteunen en in OneNote te integreren”.