Techreus gebruikt zomervakantie om Google Meet te verbeteren
De laatste schooljaren hebben we een enorme digitale sprong voorwaarts gemaakt. Wat Google betreft is tech in het onderwijs een blijvertje. Daarom werkt het bedrijf de komende maanden aan nieuwe functies in Google Meet.
Het begint erop te lijken dat we de draad van het normale leven langzaam weer oppakken. De samenleving kruipt weer uit zijn schulp en klassikaal onderwijs wordt weer mogelijk. Toch is de kans groot dat videovergaderingen een blijvertje zijn. Bij Google zijn ze er in ieder geval van overtuigd dat we ook na covid-19 gebruik blijven maken van producten als Google Classroom en Google Meet.
Het bedrijf maakte onlangs bekend in de zomervakantie een aantal verbeteringen aan Google Meet te willen ontwikkelen. Bovenaan de lijst prijken een aantal veiligheidsmaatregelen die ook in de praktijk hanteerbaar zijn.
Een van de eerste wijzigingen is dat Google behalve de docent ook klasse-assistenten standaard zal aanmerken als host in een Google Meet sessie. Hierdoor wordt het makkelijker om de werklast van grotere groepen te verdelen.
Een andere wijziging is dat studenten of leerlingen niet meer handmatig toegelaten hoeven worden. Elke leerling die op de klassenlijst staat komt bij het inloggen in een wachtruimte tot de leerkracht inlogt. Omdat klassenlijsten niet altijd accuraat zijn blijft het voor leerlingen mogelijk om toegang aan te vragen.
Breakout rooms
Google sleutelt ook aan de breakout rooms en de beveiliging hiervan. Als host wordt het makkelijker om deze rooms te voorzien van dezelfde beveiligingsinstellingen als de klassikale vergadering. Bovendien worden deelnemers nu vanzelf teruggebracht naar de digitale klas wanneer je als host de breakout room beëindigd.
Verder krijg je als docent (host) meer controle over de meetings. Met “video lock” schakel je in één keer de videofeed van al je leerlingen af, je kunt iedereen op “stil” zetten of de vergadering voor alle deelnemers in één keer beëindigen.
Andere verbeteringen in Google Meet
Behalve bovengenoemde functionaliteiten wil Google het gebruik van Google Meet makkelijker maken. Dit uit zich in functionaliteiten als:
- Het tegelijk zichtbaar maken van leerlingen en de presentatie
- Nieuwe layout opties
- “Hand opsteken” (zoals we dat al kennen van Microsoft Teams)
- Ondertiteling (vooralsnog niet in het Nederlands)