Sett zet GBS De Driehoek in de kijker naar aanleiding van de onderwijsbeurs

- David Van Waeyenberghe

De interactieve onderwijsbeurs Sett (School Education Transformation Technology) vindt op woensdag 1 en donderdag 2 maart in Flanders Expo. Tijdens het event zal organisator Easyfairs awards uitdelen. In aanloop naar de beurs bezocht een delegatie één van de winnaars van vorig jaar.

De grootste interactieve onderwijsbeurs van Vlaanderen opent binnen ruim een maand de deuren voor twee dagen ontmoeten, inspireren en feliciteren. Naast een drukgevuld programma voorziet de organisatie enkele awards voor innovatieve projecten, doorzetters en pioniers in het onderwijs. Vorig jaar kreeg GBS De Driehoek uit Ranst de Transformatie Award mee naar huis. Vandaag, tijdens de Dag van de Directeur, zette Easyfairs de school extra in de bloemetjes. En het lanceerde meteen een ultieme oproep voor kandidaat-scholen.

Flexiklasproject

GBS DE Driehoek kon vorig jaar de jury overtuigen met een flexiklasproject. Dat project omvat drie werkwoorden: ontmoeten, verbinden en samenwerken. Volgens de jury is de grote meerwaarde van het project dat de klasruimte zorgt voor een transformatie op didactisch niveau met als gevolg een sterke leerontwikkeling op maat van het kind. Naast het bevorderen van de leerontwikkeling zorgde het project ook voor een stijgend welbevinden.

de flexiklas in GBS De Driehoek

“De award heeft ervoor gezorgd dat er een heel positieve en stimulerende dynamiek heerst op onze school”, zegt directeur Saskia Roets. “We zijn gewoonweg fier. De award is een erkenning voor al het werk dat we afgelopen tijd hebben gerealiseerd als team. Samen zoeken we naar oplossingen en dat zorgt voor verbondenheid. We zien die erkenning ook bij onze ouders, want ons leerlingenaantal steeg met twintig procent.”

lees ook

Lerarenbarometer peilt naar digitale transformatie van het onderwijs

School beter maken

Easyfairs nodigde heel wat mensen uit om een plaats bezoek te brengen aan de winnende school. Bart Van Dijck (OSVG), schepen Annelies Creten (Groen) en burgemeester Johan De Ryck (N-VA) zagen met eigen ogen het project in actie. Ze kregen een rondleiding van de directeur en informatie over Sett en digitale transformatie van Katinka Vandevelde, eventmanager van Sett. “We willen leraren, directeurs, ICT-coördinatoren enzovoort in de bloemetjes zetten die elke dag het beste van zichzelf geven om hun school nog beter te maken”, aldus Katinka Vandevelde.

Hoog bezoek van onder andere de burgemeester en schepen voor de leerlingen, leerkrachten en directeur

“Of ze nu lessen digitaliseren, administratieve rompslomp verminderen of klaslokalen transformeren, ze geven al hun energie en enthousiasme om deze projecten uit te voeren. Tijdens de Sett Awards krijgen deze innovatoren hun verdiende plaats in de spotlight. Ik roep dan ook iedereen op om zichzelf of iemand anders te nomineren in één van de vijf categorieën: EdTech, Transformatie, Digitaal leren, Inspiratie en Leraarskamer.

Inschrijven voor één van de vijf Sett-awards 2023 kan nog tot 3 februari via deze link.