School je bij vanuit je zetel met LEAH

- Ilene Langen

LEAH of LEarning At Home is een initiatief van Katholiek Onderwijs Vlaanderen en voorziet een online leerplatform om je bij te kunnen scholen vanop afstand. Dat doet het in samenwerking met zeven centra voor volwassenenonderwijs.

LEAH, het online leerplatform waarop je je vanop afstand bij kan scholen, is een initiatief van Katholiek Onderwijs Vlaanderen in samenwerking met zeven CVO’s. Onder andere CLT, Kisp, HIK en Qrios slaan de handen in elkaar.

Vraag en aanbod

Dankzij de coronapandemie bouwden de centra hun opleidingsaanbod versneld uit. Als leerkracht kan je bijvoorbeeld terecht op het platform om je ICT-vaardigheden uit te breiden. Denk aan de opleidingen ‘Haal meer uit je leerplatform’ of ‘ICT – Veilig online en sociale netwerksites’.

Starten kan meestal op verschillende momenten, zodat iedereen op eigen tempo een cursus kan afwerken. De kosten worden gedrukt, zodat het ook haalbaar blijft voor alle deelnemers. Bij elke cursus kan je zien wat je precies leert en welke voorwaarden er zijn om in te schrijven.

Enkel voor het onderwijs?

LEAH is er echter niet alleen voor leerkrachten. Je kan namelijk taallessen volgen of je verdiepen in online marketing en e-commerce. Wil je helemaal de digitale kaart trekken? Dan kan je je zelfs inschrijven voor een cursus programmeren met Python of C#.

lees ook

Blijf digitaal bij de les dankzij deze tips