School je bij aan de beste universiteiten ter wereld via edX

- Ilene Langen

Tegenwoordig hoef je je voor bijscholing niet meer fysiek te verplaatsen, maar kan je kiezen voor online trajecten. Via edX kan je gratis digitale cursussen volgen, aangeboden door de hoogst aangeschreven onderwijsinstellingen ter wereld.

Wil je iets bijleren maar heb je geen tijd om je te verplaatsen? Dan kan je via edX online cursussen volgen. Onderwijsinstellingen kunnen zich namelijk inschrijven op het edX-platform om zo hun kennis en expertise met de wereld te delen.

Gevarieerd aanbod

Hoewel het aanbod voornamelijk gratis is, moet je vaak wel een kleine kost betalen voor het certificaat of diploma van de gekozen opleiding. Je kan kiezen om specifieke vaardigheden aan te leren, zoals programmeren met Python, maar ook bijleren over de cloud en coderen in de klas.

Op dit moment zijn er meer dan 2.800 cursussen te vinden op edX. Je kan modules volgen van onderwijsinstellingen als Harvard, Oxford en KULeuven, maar ook Microsoft, IBM en Google bieden lessen aan.

lees ook

Microsoft lanceert Learn Educator Center voor onderwijsprofessionals

Bijleren in het Engels

Om je voor een cursus in te schrijven, dien je eerst een account aan te maken op de website of in de app van edX. Vervolgens kan je via het dashboard alle cursussen vinden die je volgt. Ook de vooruitgang die je al hebt geboekt, kan je er makkelijk bijhouden. Hou wel in het achterhoofd dat de lessen in het Engels worden gegeven.

lees ook

Schaaf je ICT-vaardigheden bij en leer effectief communiceren met ouders