Plan International België zet in op toegang tot onderwijs voor meisjes en technologie

- Ilene Langen

Plan International België zet een AR-kunstwerk in om meer aandacht te vestigen op de toegang van meisjes tot onderwijs en technologie. En dat allemaal naar aanleiding van de Dag van de Rechten van de Vrouw op 8 maart.

Samen met Nadia Aimé, Security Technical Specialist bij Microsoft België, en technologiebedrijf Yondr wil Plan International België focussen op de toegang tot onderwijs voor meisjes wereldwijd. De campagne wordt afgetrapt met een AR-kunstwerk dat het leven van Nadia Aimé uitbeeldt, naar aanleiding van de Dag van de Rechten van de Vrouw.

Bijzondere aandacht voor meisjes

Het doel is om de toegang en het behoud van 34.000 leerlingen in 170 lagere scholen te ondersteunen, met bijzondere aandacht voor meisjes. Ambassadrice Nadia Aimé, oprichtster van She Leads Digital, wil mensen – en vooral vrouwen – in kwetsbare situaties opleiden en kansen bieden. Dat wil ze aanpakken door onderwijs en carrièremogelijkheden te voorzien op het gebied van ICT.

In veel landen krijgen meisjes dan ook amper de kans om onderwijs te volgen. Bovendien zijn ze niet in staat om hun eigen keuzes te maken door genderrollen en stereotypen.

Kunst en technologie

Kunstenares Charlotte de Cock maakte een schilderij van Nadia, waar Yondr op zijn beurt een AR-ervaring rond bouwde. Via QR-codes kan je het kunstwerk tot leven zien komen en luisteren naar Nadia’s verhaal.

De combinatie van kunst en technologie wil benadrukken dat meisjes dezelfde kansen moeten krijgen als jongens, gezien meisjes op dit moment nog steeds ondervertegenwoordigd zijn in STEM-beroepen.

lees ook

Is virtual reality de toekomst van het onderwijs?