Nieuw educatief Assassin’s Creed-spel teleporteert je naar het Vikingtijdperk

- Ilene Langen

Dankzij de Discovery Tours van Assassin’s Creed krijg je spelenderwijs geschiedenisles aangeboden. Het laatste nieuwe spel ‘Discovery Tour: Viking Age’ neemt je mee naar een conflictvrij tijdperk in Engeland en Noorwegen.

Eerder al ontwikkelde Ubisoft ‘Discovery Tour: Ancient Greece’, een educatieve afgeleide van Assassin’s Creed Oddyssey. Nu komt er een spel over het Vikingtijdperk bij, ‘Discovery Tour: Viking Age’ genaamd. Dat moet de educatieve modus van Assassin’s Creed Valhalla voorstellen.

Vikingqueesten

Dankzij het spel kunnen leerlingen de geschiedenis van Engeland en Noorwegen ontdekken, zonder in contact te komen met de welbekende conflicten uit Assassin’s Creed. Je kruipt in de huid van vier Angelsaksische karakters of Vikingen – denk bijvoorbeeld aan koning Alfred de Grote – en onderneemt acht queesten die het dagelijks leven van de karakters illustreren.

Bron: Ubisoft

Het format is echter veranderd. Voorheen kon je enkel kiezen voor het vrij rondlopen in de oude wereld of voor rondleidingen van bekende personages, waarna een interactieve quiz volgde.

Waar en wanneer aanschaffen?

Het spel is gratis voor alle Valhalla-spelers op alle platformen. Wanneer je de educatieve game voor pc’s wil aanschaffen, hoef je enkel maar naar de winkel van Ubisoft of Epic Games te surfen. Wil je het spel op een console spelen, dan moet je nog tot 2022 wachten.


Lees ook: Gamification of game-based learning, wat is beter? – Schoolit