Met Assassins’ Creed gratis naar het Oude Griekenland of Egypte

- Jeroen Langendam

Afbeelding: Ubisoft

Vanwege Corona heeft Ubisoft haar Assassins’ Creed Discovery Tour-edities “Ancient Greece” en “Ancient Egypt” tijdelijk gratis beschikbaar gesteld. Deze aanbieding loopt tot 21 mei 2020.

Een vakantie naar Frankrijk zit er dit jaar waarschijnlijk niet in, nu de Franse minister voor Toerisme bekend heeft gemaakt de toeristensector eerst voor de eigen bevolking –langzaam- te willen openen. Maar er is een andere reisbestemming, waar je ook nog wat van leert: Het Oude Griekenland en het Oude Egypte.

Via Assassins’ Creed Discovery Tour kun je vanuit je eigen kamer een reis maken door het Oude Griekenland of het Oude Egypte. We schreven eerder al over deze spin-off van de populaire computergame waar zelfs een lespakket bij geleverd werd. Voor het maken van het lespakket werkte Ubisoft samen met een geschiedenisleraar uit Geraardsbergen (ongeveer 60 km ten westen van Brussel). Het laspakket is bestemd voor leerlingen uit de hoogste twee leerjaren van het basisonderwijs of de eerste graad van het secundair onderwijs.

Vanwege de Corona-crisis besloot game ontwikkelaar de Assassins’ Creed spellen, die normaal gesproken 15 GBP kost, gratis beschikbaar te stellen.

Hoe krijg je deze educatieve Assassins’ Creed gratis?

Via Ubisoft Free kun je, tot 20 mei, gratis de Discovery Tour Ancient Greece en Ancient Egypt van Assassins’ Creed downloaden.

De Discovery Tours van Assassins’ Creed zijn gratis te downloaden via deze website, mits je ingelogd bent. Dit kan met een bestaande Ubisoft-account, maar je kunt in minder dan een minuut een nieuwe account maken.

Zodra je bent ingelogd, kun je deze twee games (en een aantal andere) downloaden en spelen.

Wees er echter snel bij, want deze aanbieding loopt slechts tot donderdag 21 mei 2020.