Inspiratiedag artificiële intelligentie in het onderwijs (16 mei)

- David Van Waeyenberghe

Beeld: Shuttterstock

Hogeschool PXL, UCLL en Dienst Onderwijs van de Provincie Limburg organiseren op donderdag 16 mei een inspiratiedag rond artificiële intelligentie in het onderwijs. De studiedag vindt plaats in het Provinciehuis in Hasselt. Na een keynote van gastspreker Eline Maris krijgen de deelnemers twee keuzeworkshops voorgeschoteld.

“Deze studiedag is het sluitstuk van het initiatief ‘Digi-Academie’ waarbij we een aantal webinars en twee ‘Digimeets’ met thematafels hebben georganiseerd”, zegt Vincent Vanrusselt van PXL. ‘AI Wat moeten we ermee?’ belicht tijdens de inspirerende namiddag verschillende aspecten van (generatieve) AI. “We hebben het over de gevolgen en hoe het zijn weg vindt in het onderwijs. Want AI kent steeds meer toepassingen, ook in het onderwijs.”

Beeld: Steunpunt Onderwijs Limburg

Keynote en workshops

De inspiratienamiddag start met een keynote van Eline Maris. Zij neemt de luisteraars plenAIr (zoals de organisatie het omschrijft) mee in de wereld van AI. Maris werd onlangs verkozen tot ‘Rising Tech Star of the Year 2024’. Na een eerste carrière als leerkracht is Maris nu werkzaam als Business Development Manager voor AI-oplossingen bij Cegeka. Aansluitend op haar keynote kunnen de deelnemers twee workshops kiezen uit deze thema’s:

  • Verbazende beelden met gAI
  • Beleidskader AI in ICT-beleidsplan
  • Evalueren met gAI
  • Lesgeven met gAI
  • Leerlingen op weg helpen met verantwoord gebruik van AI
  • AI en de impact op sociaal-emotioneel functioneren van (kwetsbare) leerlingen

lees ook

AI-revolutie zorgt voor extra dimensie in digitale kloof

Digi-Academie is een ondersteuningsprogramma in digitalisering voor Limburgse scholen. De studiedag ‘AI Wat moeten we ermee?’ vindt plaats op donderdag 16 mei in het Provinciehuis (Universiteitslaan) in Hasselt.

Inschrijven kan via dit formulier. Als afsluiter van de inspiratiedag voorzien PXL, UCLL en Provincie Limburg een netwerkmoment.