HP lanceert onderwijsplatform Print, Play & Learn

- Jeroen Langendam

Afbeelding: Print, Play en Learn van HP

HP is niet de eerste naam waar je aan denkt bij “spelenderwijs leren”. Daar kan verandering in komen, nu de bekende printerbouwer een online leerplatform lanceert: Print, Play & Learn.

Nu de aandacht van bijna iedereen is gericht op thuisonderwijs, springen de onderwijsplatforms als paddenstoelen uit de grond. Ook oudere spelers als Bingel en Diddit maken een enorme groei door.

Niet alle platforms lenen zich echter even goed voor offline onderwijs. Vreemd, want een van de grote uitdagingen in de hedendaagse opvoeding is het beperken van de schermtijd van kinderen.

Online platform, offline leren

Het door HP gelanceerde platform Print, Play & Learn is een online tool die gratis te gebruiken is door zowel ouders als leerkrachten. Op het platform is een groot aantal kindertekeningen, puzzels en werkbladen te vinden die je zelf kunt uitprinten. HP werkt samen met onderwijsexperts om educatieve content te bieden voor kinderen van 2 tot 12 jaar oud. De nadruk in de beschikbare content ligt op wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.

HP stelt dat het nieuwe platform ouders helpt om tijdens de zomervakantie te voorkomen dat kinderen zich vervelen. Belangrijker is echter dat de zomermaanden nu ook gebruikt kunnen worden om te oefenen met basisvakken als rekenen, lezen, logica, tekenen en kleuren. Daardoor zouden onderwijsachterstanden kunnen worden voorkomen.

Nieuwe HP printer op de markt

Het ligt voor de hand te veronderstellen dat HP een zakelijk belang heeft bij ouders die veel content printen. Het is dan ook geen toeval dat het bedrijf tegelijk met de lancering van Print, Play & Learn, ook een nieuwe thuisprinter introduceert, de HP ENVY 6000. HP: “De HP ENVY 6000 is een eenvoudige printer die ontworpen is voor de hedendaagse gezinnen die een dynamisch, druk leven leiden waar werk, school en leven elkaar kruisen. De printer is samengesteld uit meer dan 20% gerecycleerd plastiek en is moeiteloos te gebruiken met de HP Smart App. Dankzij haar slimme verbinding krijgen gezinnen ook toegang tot honderden gratis leerbare prints.”

HP ENVY 6000 printer
Afbeelding: HP.com

Uiteraard werkt de nieuwe printer perfect samen met Print, Play & Learn, dankzij de HP Smart App.  

Natuurlijk zou HP erg blij zou zijn als mensen massaal besluiten (online) een HP printer te bestellen. Maar het bezit van een HP-printer is niet noodzakelijk om de content van het Print, Play & Learn-platform te gebruiken. De content is voor iedereen te downloaden en kan dus ook op printers van andere merken worden afgedrukt.