BeCentral start crowdfundingcampagne voor gratis codeerkamp ‘Code United’ op

- Ilene Langen

Samen met Octave Klaba, oprichter van OVHcloud, en ING, lanceert BeCentral ‘Code United’: een gratis codeerkamp voor 1.000 kinderen verspreid over vijf Belgische steden. Het kamp zal volgend jaar in de paasvakantie plaatsvinden en wil kinderen de nodige digitale vaardigheden bijbrengen.

Om kinderen te helpen slagen in dit digitale tijdperk, zet BeCentral een crowdfundingcampagne op voor Code United, een gratis codeerkamp voor 1.000 kinderen verspreid over vijf Belgische steden. Naast Octave Klaba en ING kan iedereen het initiatief steunen via www.becentralfoundation.org.

Van klein naar groots

Vorig jaar in november zette de digitale campus reeds een eerste, gratis codeerkamp op. Hieraan namen 12 kinderen deel van hulpverleners uit het Sint-Pieterziekenhuis in Brussel. In februari 2021 werd dat aantal opgekrikt naar 120 kinderen voor het personeel van alle Brusselse ziekenhuizen.

In de paasvakantie van 2022 wil BeCentral het nog grootser aanpakken en mikt de techcampus op 1.000 kinderen tussen 8 en 12 jaar oud. De kampen zullen gedurende een week georganiseerd worden in Brussel, Gent, Antwerpen, Luik en Charleroi, in samenwerking met lokale partners.

Financiering en missie

BeCentral zorgt samen met Octave Klaba en ING voor de eerste financiering van het project. Daarnaast richt de campus een crowdfundingcampagne op om 1.000 deelnemers te bereiken. Op die manier wil BeCentral werken aan een meer inclusieve, technologische samenleving en de digitale kloof helpen overbruggen.


Lees ook: CoderDojo Belgium start programmeerbijeenkomsten opnieuw op – Schoolit