Amazon lanceert EarSketch-wedstrijd met Ciara

- Jeroen Langendam

Met EarSketch kun je leren programmeren door muziek te maken. Amazon organiseert een leerzame wedstrijd waarbij leerlingen samples van Ciara moeten gebruiken.

Een paar dagen geleden heeft Amazon bekendgemaakt een muzikale remix-wedstrijd te organiseren. De wedstrijd staat open voor Amerikaanse middelbare scholieren  en rust sterk op het gebruik van EarSketch. EarScketch is een door Georgie Tech ontwikkeld platform waarop je kunt leren programmeren met muziek.

Deelnemers aan de wedstrijd moeten muziekfragmenten gebruiken van het liedje “Set” van Ciara. Daarnaast hebben ze beschikking over veel andere geluidsfragmenten uit de EarSketch selectie. Al doende leren de leerlingen hoe je via herhalingen (loops) een liedje kunt verlengen, ontdekken ze hoe je nieuwe beats kunt maken door middel van strings en maken ze functies voor de verschillende onderdelen van hun muziekstuk. Het eindproduct kan worden geupload naar de cloud van EarSketch.

Ze hoeven echter niet zelf het wiel uit te vinden, want er zijn docentenhandleidingen beschikbaar waarmee docenten de wedstrijd kunnen gebruiken in hun eigen programmeerlessen, bijvoorbeeld als onderdeel van vakken die leerlingen voor het eerst laten kennismaken met computers en programmeren.

De drie beste inzenders krijgen een geheel verzorgde reis aangeboden naar het hoofdkantoor van Amazon in Seattle, waar ze een dag lang mogen meelopen als “Amazon Future Engineer”. Andere winnaars krijgen een PreSonus Audiobox 96 Studio en cadeaubonnen voor Amazon. 

Inschrijven en inzenden voor de wedstrijd kan vanaf nu tot 20 januari 2020.