Ruckus brengt twee nieuwe producten voor digitaal onderwijs uit

- Yari Turksma

Ruckus Networks, dat onderdeel is van CommScope, heeft vandaag twee nieuwe producten geïntroduceerd om scholen te helpen bij de overgang naar digitaal onderwijs. De Ruckus R750 Wi-Fi 6 Access Point (AP) en de ICX 7150-C10ZP Switch zullen het portfolio van het bedrijf aanvullen op het gebied van multi-gigabit connectiviteitsnetwerkproducten.

Naar verwachting zal het overgrote deel van basisscholen en middelbare scholen 50% van zijn curriculum digitaal aanbieden in 2022. Bij deze digitalisering van het onderwijslandschap komen grote uitdagingen kijken zoals bring you own device (BYOD), 1-op-1 computing en een fors groeiend netwerk aan IoT-sensoren voor de beveiliging en beheer van het gebouw. Dit alles zal het Wi-Fi netwerk snel overbelasten, vooral omdat digitaal onderwijs steeds meer gebruikmaakt van online video’s.

Om scholen klaar te maken voor deze toenemende belasting van het netwerk komt Ruckus Networks met de 4×4:4 R750 Wi-Fi 6 Access Point samen met de ICX 7150-C10ZP multi-gigabit acces switch. Deze twee producten kunnen in combinatie met een power-over-ethernet kabel de capaciteit van schoolnetwerken klaar maken voor de toekomst.

De R750 biedt 4×4:4 5GHz en 4×4:4 2,4GHz, en heeft een ingebouwde IoT-baken. Qua beveiliging biedt het de nieuwste Wi-Fi beveiligingsstandaard WPA3 aan.

De ICX 7150-C10ZP is een passief gekoelde, compacte switch met 10 poorten. Het beschikt over 1, 2,5, 5 en 10 GbE-toegangspoorten waar er vier PoE ondersteunen met een maximale overdracht van 90W. Het systeem kan gestapeld worden met andere switches uit de Ruckus ICX-serie. Dit kan zowel in één bedradingskast als verdeel over meerdere kasten, of bijvoorbeeld over verschillende lokalen.

CommScope zet in op een compleet systeem voor scholen

“Digitaal onderwijs en de veiligheid van leerlingen zijn prioriteit voor onderwijsbestuurders en schoolhoofden” aldus Spencer Hinzen, de Sales Director bij Ruckus Networks. “Onderwijsorganisaties die op zoek zijn naar gecombineerde oplossingen voor het netwerk en IoT die zowel digitaal onderwijs als studentveiligheid ondersteunen, kiezen voor Ruckus. Wij zijn sterk betrokken bij het basis- en middelbaar onderwijs en blijven innoveren om scholen te helpen bij de omgang met digitaal onderwijs, studentveiligheid en andere welzijnsdoelen.”

CommScope biedt dankzij een partnerschap met Soter Technologies een sensorsysteem dat bijvoorbeeld overlast kan detecteren. Dit systeem dat naadloos moet samenwerken met deze twee nieuwe producten zal ingezet kunnen worden voor niet alleen een vloeiender netwerk, maar ook voor een veiligere leeromgeving.