Katholiek onderwijs sluit deal met Signpost

- Fleur Arkesteijn

Signpost, een Belgisch IT-bedrijf, heeft een raamcontract binnen gesleept met de aankoopcentrale van het Katholiek Onderwijs, in samenwerking met Lenovo en de Amerikaanse chipgigant AMD.

Arne Vandendriessche: “Onder dit raamakkoord kunnen alle vrije basis- en secundaire scholen de komende vier jaar laptops en computers bestellen zonder nog offertes, bestekken of aanbestedingen in te vullen.”


Op dit moment onderhoudt het IT bedrijf zo’n 55.000 laptops op scholen. Momenteel is de verwachting dat het contract goed is voor de levering van zo’n 15.000 laptops. Het gaat goed met Signpost: “Negentig procent van de secundaire scholen én alle hogescholen kopen hun software al aan bij ons. Met deze overeenkomst worden we in één klap ook de hofleverancier van hardware in alle Vlaamse katholieke scholen. Dit betekent een miljoenendeal.” aldus Vandendriessche.

In September 2019 zullen er ongeveer 150.000 leerlingen gebruik maken van hun Academic Learning Platform. Arne Vandendriessche heeft grotere ambities: “We willen binnen drie jaar zo’n 1 miljoen gebruikers op ons platform.” Die expansie wil Vandendriessche realiseren door volgend jaar de Europese markt te betreden, beginnend bij Frankrijk, Spanje en Duitsland.