ChatGPT actueler voor betalende gebruikers

- David Van Waeyenberghe

Beeld: Shutterstock

De nieuwste versie van de chatrobot ChatGPT gaat voor de betalende gebruikers over een veel actuelere kennis beschikken. Ontwikkelaar OpenAI maakte dat nieuws gisteren bekend, weet persbureau Belga. Het AI-model ‘GPT-4-Turbo’ is getraind met de openbare informatie die tot eind 2023 beschikbaar was.

De eerste versie van ChatGPT beschikte over kennis die liep tot het najaar van 2021. OpenAI, het bedrijf van topman Sam Altman, had beloofd dat de chatbot geleidelijk toegang zou krijgen tot steeds actuelere informatie. Bij de vorige betalende versie van de chatrobot werd april 2023 als deadline voor de gebruikte informatie gehanteerd. De nieuwe update voor premium gebruikers is verbeterd op vlak van schrijven, wiskunde, logisch redeneren en coderen, aldus OpenAI.

De nieuwe versie van ChatGPT  zal teksten formuleren die dichter aanleunen bij de gewone omgangstaal en die minder breedsprakerig zijn. Op de vraag om vrienden uit te nodigen per sms voor een verjaardagsetentje, zal ChatGPT voortaan kort en zakelijk kunnen antwoorden. Tot nu toe schreef ChatGPT een bloemrijke tekst die ongeveer drie keer zo lang was, met ook de eerder overbodige mededeling dat een etentje zonder de genodigden toch niet hetzelfde zou zijn.

lees ook

ChatGPT krijgt een (selectief) geheugen

De bijgewerkte versie is enkel beschikbaar voor premium ChatGPT-gebruikers. Dat zijn klanten die betalen voor ChatGPT Plus, Team of Enterprise.