België voorziet 6 miljoen euro voor internet bij kansarme leerlingen

- Cédric Van Loon

De federale regering maakt 6 miljoen euro vrij om de digitale kloof bij kansarmen en schoolgaande kinderen te helpen dichten. Minister van Telecommunicatie Petra De Sutter zit achter het voorstel.

Tien procent van de Belgische huishoudens is vandaag nog niet aangesloten op het internet. Bijna één derde van de gezinnen met een laag inkomen hebben vandaag geen internetverbinding in huis. Hierdoor wordt de kloof nog extra zichtbaar door afstandsonderwijs vandaag.

De Sutter maakt daarom 6 miljoen euro vrij om die kloof te helpen dichten. Belgische telecomoperatoren kunnen projecten insturen waarbij ze maximaal 2 miljoen euro steun kunnen ontvangen. Enige voorwaarde is dat ze voor die steun zelf voor de helft van de kosten opdraaien. Concreet betekent dat er eigenlijk 12 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld.

Groter geheel

Het geld maakt deel uit van een groter project met een pakket aan maatregelen voor kwetsbare groepen. Federaal wordt daar 75 miljoen euro voor uitgetrokken onder leiding van Karine Lalieux.