Azure ondersteunt educatieve editie van Minecraft op Cloud Servers

- Fleur Arkesteijn

De virtual machine versie van Minecraft: Education Edition is beschikbaar voor iedereen die die een Office 365 Education Account heeft en de juiste licentie.

Deze gebruikers kunnen een cloud server gebruiken om meerdere multiplayer games te hosten. De spellen leren verschillende vaardigheden, zoals wiskunde, scheikunde, programmeren en probleemoplossend denken.

Het verzoek voor een betere multiplayer ervaring kwam van IT administrators en onderwijzers. Vooral compatibiliteit van apparatuur en gebruikslimieten kunnen verbeterd worden door deze samenwerking. De Minecraft VM maakt gebruik van Azure Cloud technologie.

De virtual machine van Azure is de host van het multiplayer spel, in plaats van de docent of leerling. Ze hoeven daardoor niet meer van hun eigen apparaat gebruik te maken. Bovendien zorgt deze architectuur dat de prestaties van de apparaten die gebruikt worden minder hoog hoeven zijn. Leerlingen kunnen met de server verbinden door gebruik te maken van hun IP adres, dat verbonden is aan het Office 365 Education account, dus leerlingen kunnen samenwerken binnen de grenzen van de school.