Canva voor Onderwijs voortaan gratis voor leerkrachten

- Jeroen Langendam - 3 min

Canva voor Onderwijs is een platform voor projectgebaseerd onderwijs (PGO). Alle premium tools en content zijn per direct gratis voor scholen en leerkrachten.

De verschillende tools die samenkomen in Canva voor Onderwijs zijn gericht op samen werken en samen leren. Het platform maakt het delen van bronnen, ontwerpen en sjablonen eenvoudig waardoor je als leerkracht bergen tijd bespaart.

Ook de leerling bespaart tijd, want hoeft niet langer te zoeken waar de opdrachten te vinden zijn. Hierdoor kan deze zich volledig kan richten op het -samen- oplossen van de opdracht die je hen voorschoteld. Nadeel voor de leerling is wel dat de smoes “ik kon de opdracht niet vinden” niet langer meer stand houdt.

Visualisatie met Canva

Canva maakt, onder meer, het maken van (geanimeerde) illustraties, posters, presentaties en andere visualisaties toegankelijk voor iedereen.

Omdat het een stuk eenvoudiger werkt dan programma’s als PowerPoint heeft dit platform al veel terrein in het onderwijs gewonnen. Voeg daaraan toe dat het platform miljoenen gratis afbeeldingen bevat en je kunt er echt alle kanten mee op.

Intuitief ontwerp

De ontwikkelaars van het programma proberen het systeem zo intuitief mogelijk te houden. Er zijn geen cursussen of trainingen nodig, want alles werkt op basis van slepen en neerzetten. Je kunt er dus meteen me aan de slag.

Hoe krijg je toegang tot Canva

Het pakket, dat normaal gesproken 12,95 dollar per maand per gebruiker kost, wordt voortaan gratis aangeboden voor het gebruik in de klas.

Je verkrijgt toegang tot Canva door het aanmeldformulier in te vullen. Na controle door Canva (dit duurt gemiddeld een werkweek)ontvang je een e-mailbevestiging en kun je aan de slag.