[Adv] Digitale transformatie vereenvoudigen met veilige en sterk geautomatiseerde IT-netwerkoplossingen

- Gastauteur

Foto: CKC Drenthe

[Advertorial] Het vereenvoudigen van digitale transformatie met veilige en krachtige IT-netwerkoplossingen is essentieel in de moderne zakelijke omgeving. Het consolideren van netwerkinfrastructuur, inclusief Wi-Fi op meerdere locaties met gecentraliseerd beheer (SD-Branch), draagt niet alleen bij aan verbeterde efficiëntie en prestaties, maar bespaart ook middelen en verlaagt kosten.

Met een geïntegreerde aanpak kunnen bedrijven hun operationele processen stroomlijnen, de algehele betrouwbaarheid van hun netwerk verbeteren en tegelijkertijd hun middelen effectiever inzetten.

Hoe ziet dat er concreet uit?

Een uitstekend voorbeeld van deze ontwikkeling is CKC Drenthe, dat op 34 locaties in heel Drenthe basis- en kinderopvang aanbiedt. Met de opkomst van digitalisering in het onderwijs is de druk op Wi-Fi-netwerken op scholen aanzienlijk toegenomen. Bij CKC Drenthe ontvangt elke leerling vanaf groep 3 een iPad of Chromebook van de school, die ze actief gebruiken tijdens de lessen. Dagelijks maken zo’n 5500 leerlingen en 900 werknemers op alle locaties verbinding met het netwerk. Van financiële pakketten tot educatieve software, en van ziekteverzuimregistratie tot salarisadministratie, vrijwel alle processen zijn gedigitaliseerd. De organisatie is daardoor sterk afhankelijk geworden van webgebaseerde software, wat het belang van een stabiele internetverbinding benadrukt.

Foto: CKC Drenthe

CKC Drenthe heeft tevens een aanzienlijke groei doorgemaakt. De stichting is ontstaan uit de fusie van twee besturenkoepels, COG Drenthe in Assen en omgeving, en CONOD in Noord-Oost Drenthe, die eind 2017 plaatsvond. Beide organisaties hadden hun eigen Wi-Fi-netwerken, en in de loop der tijd zijn verschillende locaties uitgebreid of verbouwd. Daarnaast werd vastgesteld dat al het verkeer via dezelfde verbinding het internet bereikte, wat zowel gevaarlijk als onbetrouwbaar werd geacht. Dit leidde tot de noodzaak voor CKC Drenthe om de gehele infrastructuur te vernieuwen en te standaardiseren over alle locaties.

Een snel, betrouwbaar, veilig en eenvoudig te beheren Wi-Fi-netwerk op al deze locaties is essentieel om kwalitatief onderwijs te waarborgen. Om dit te realiseren, is een gefaseerde implementatie gestart met netwerkapparatuur van Duitse netwerk- en beveiligingsfabrikant LANCOM Systems. Voor elke locatie is een specifiek Wi-Fi-ontwerp ontwikkeld, en na succesvolle proefprojecten was iedereen overtuigd.

Foto: CKC Drenthe

CKC Drenthe heeft ervoor gekozen om de verouderde infrastructuur te vervangen door routers en access points van LANCOM Systems. Hierbij zijn 34 locaties succesvol geïntegreerd met de LANCOM Management Cloud als sterk geautomatiseerd centraal netwerkbeheerplatform.

Een netwerk beheren van meerdere locaties lijkt complex en intimiderend, maar zulke netwerkoplossingen zijn ontworpen om activiteiten te stroomlijnen en bedrijfsefficiëntie te verbeteren. Ongeacht de branche of bedrijfsgrootte, efficiënte netwerkoplossingen helpen de complexiteit, administratieve werklast en kosten te verminderen.


Dit is een commerciële bijdrage in samenwerking met LANCOM Systems. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Om meer te weten over digitale transformatie, registreer je voor de webinar 17 april van 11u00 tot 12u00 via deze link. Plaatsen zijn beperkt!