Uitrol Chrome OS 87 introduceert zoeken tussen tabbladen

- Cédric Van Loon - 2 min

Google rolt vandaag Chrome OS 87 uit met de nieuwe tabzoekfunctie. Door op het cirkeltje rechts bovenaan te klikken, kan je doorheen tabbladen zoeken. De sneltoets Ctrl+Shift+A werkt ook. De desktop Chromebrowser krijgt de functie begin 2021.

Chrome OS 87 voegt een aantal handige nieuwe functies toe. De belangrijkste is het doorzoeken van tabbladen in vensters door in de rechterbovenhoek op het cirkeltje te klikken. Wie geen Chrome OS-toestel heeft, moet nog even wachten. De Chrome-webbrowser krijgt de functie begin 2021.

Wie voortaan een bluetoothtoestel koppelt aan zijn Chromebook, krijgt de batterijstatus te zien van het apparaat. Dat is voornamelijk handig om te zien hoeveel batterij je draadloze headset heeft tijdens de zoveelste online les. Je kan de batterijstatus zien rechts onderaan de taakbalk.

Automatische update

Verder verbeteringen in Chrome OS 87 zijn 36 nieuwe achtergronden om je systeem op te fleuren. Je kan ook voortaan muis, aanraakscherm of stylus gebruiken om bij Alt-Tab om tussen vensters te wisselen. Andere nieuwe functies zijn onder andere taalverbeteringen voor wie meerdere taalinstellingen gebruikt en de optie om bestanden en hernoemen en het kiezen van mappen wanneer je data bewaart op Google Drive.

Net zoals bij elke Chrome OS-update krijg je automatisch de melding wanneer de upgrade beschikbaar is. Chome OS 87 is sinds 3 december beschikbaar via Google en krijgt versienummer 87.0.4280.88. Wie bugs tegenkomt na de update, kan die altijd aan Google melden door op de drie puntjes rechts bovenaan te klikken in een Chromevenster en daar ‘Help en feedback’ te kiezen.

Lees ook: Google trekt Chrome los van Chrome OS: waarom is dit belangrijk?