DJI brengt educatieve robot op de markt

- Fleur Arkesteijn

DJI, een producent van onder andere drones en gimbals, heeft een radiobestuurbare robot gelanceerd op 14 juni. De DJI RoboMaster S1 kost 499 dollar en doet denken aan een tank.

Hij is uitgerust met verschillende sensoren, en de mogelijkheid zachte gelkogels te schieten. Er zijn zesenveertig componenten, die naar gelang op de robot aangesloten kunnen worden.

De robot is uitgerust met Mecanum-wielen, die ervoor zorgen dat de robot vrijuit kan bewegen over verschillende soorten terrein. Door de camera, sensoren en de mogelijkheid gelkogels te laten afschieten, ontstaat bijvoorbeeld de mogelijkheid ‘tikkertje’ te spelen.

Scratch 3.0 & Python

De DJI RoboMaster S1 is bestuurbaar via een app op de mobiele telefoon. De camera op de robot wordt gecombineerd met inzichten van de AI uit DJI’s eerdere drones. Zo kan de robot bijvoorbeeld mensen volgen, bewegingen herkennen en paden volgen. Deze voorgeprogrammeerde instellingen kun je meteen gebruiken.

Als je zelf de controle over de robot over wil nemen, kan dat met behulp van Scratch 3.0 of Python. DJI heeft tevens tutorials en programmeercursussen aan de app toegevoegd. De mobiele app toont de beelden die de robot doorkrijgt, en heeft een debug-mode.

Wanneer er meerdere robots tegelijk worden gebruikt, kunnen deze robots tevens met elkaar communiceren. Dit maakt het ook mogelijk de robots het tegen elkaar op te laten nemen in een wedstrijd.