Amazon lanceert E-inkttablet om op te lezen en schrijven

- Laura Herijgers

De nieuwe Kindle Scribe heeft de vorm aangenomen van een E-inkttablet. Het is daarom mogelijk het toestel als een e-reader te gebruiken, maar ook aantekeningen kunnen op de tablet neergeschreven worden.

Amazon voegt een nieuw toestel een de Kindle-lijn toe. Het gaat om de Kindle Scribe en het beste is dat er meer functionaliteiten aan het toestel zijn dan alleen een e-reader zijn. De Kindle Scribe vormt een E-inkttablet en geeft gebruikers dus ook de mogelijkheid om zaken te noteren.

Notities nemen

Noteren doe je eenvoudig door op het scherm te tikken en een notitie te zetten op de door jou gekozen plaats. De notities vind je vervolgens terug in je Kindle-collectie. Noteren kan overigens wel alleen in zwart/wit, de Kindle Scribe heeft geen kleurenscherm.

PDF-formaten kan de tablet overigens ook openen. Net als opgeslagen websites en andere bestandstypes. Door een samenwerking met Microsoft zal er in Word zelfs een knop te vinden zijn die je bestanden rechtstreeks naar je Kindle stuurt. Werk je dus aan een document op je laptop, dan stuur je het eenvoudig naar de Kindle Scribe door om later opnieuw te lezen of nog korte opmerkingen te noteren.

Bron: Amazon

Voor de tablet heeft de fabrikant al verschillende templates klaarliggen. Zo is er al een pagina die je eenvoudig kan openen om to-do-lijstjes in te maken en één om notities te kunnen nemen tijdens een online vergadering.

Specificaties

Om de tablet meer functionaliteiten te bieden, kan je niet blijven vasthouden aan het kleine schermformaat dat de meeste e-readers kenmerkt. De Kindle Scribe heeft een 10,2 inch scherm, weegt 433 gram en draagt de stylus aan de zijkant. De pixeldichtheid van dat scherm ligt op 300 ppi.

De batterij zou volgens Amazon twaalf weken meegaan als je iedere dag dertig minuten leest op het apparaat. Het schrijven slurpt de batterij wel sneller leeg doordat het scherm op dat moment vaker zal moeten vernieuwen.

De Kindle Scribe draait tot slot op de eigen Kindle-software. Apps installeren of een website openen zal daarom geen mogelijkheid zijn. Dat neemt een pak functionaliteiten weg, maar zorgt er ook weer voor dat je ongestoord kan verder werken op je toestel.

Bron: Amazon

De Kindle Scribe is te koop vanaf 339,99 dollar in de VS, in Europa zal de prijs met grote waarschijnlijkheid starten vanaf 370 euro. De tablet is verkrijgbaar in drie soorten: 16 GB, 32 GB of 64 GB. Bij de prijs inbegrepen zit de basispen, kies je voor een premium-variant dan komt er bij de prijs 30 dollar in de VS bij. De premiumpen heeft een gomfunctie en een sneltoets ingebouwd die je zelf kan instellen. Vanaf 30 november start de officiële verkoop.