Google-update laat je telefoonapp gebruiken op Chromebooks

- David Van Waeyenberghe

Met de nieuwe toepassing hoeft een Androidgebruiker de app niet langer te installeren op de Chromebook. Al is de toepassing voorlopig beperkt uitgerold naar enkele Android 13-comptatibele toestellen van Google en Xiaomi.

De update komt in de plaats van de bètaversie die Google de wereld instuurde om Android-apps te streamen naar Chromebooks. Door de nieuwe toepassing moeten meer gebruikers de mogelijkheid krijgen om smartphone-apps op hun Chromebook te gebruiken, zonder de eigenlijk apps te moeten installeren. Google heeft de nieuwe update aangekondigd in een blogbericht. Volgens de techgigant zal de toepassing binnenkort uitrollen naar, in eerste instantie, een beperkt aantal Android-13 toestellen.

Google en Xiaomi

Eigenaars van Pixel 4a (Google) of minimaal 12T (Xiaomi) zijn de eerste gelukkigen die met de toepassing aan de slag kunnen, schrijft Engadget. Daarvoor moeten zowel de smartphone als Chromebook zijn aangesloten op hetzelfde wifi-netwerk én fysiek in elkaars buurt liggen. Wanneer het netwerk de functie niet ondersteund, dan kan je via Instant Thetering van Chrome OS toch aan de slag om een koppeling tot stand te brengen.

Om de telefoon te koppelen aan een Chromebook moet uiteraard bluetooth aanstaan op beide toestellen. In een hulpartikel geeft Google nog een paar tips mee om een vlotte koppeling te verzekeren. Door op het icoon van de telefoon te klikken (rechtsonder) start je de koppeling via enkele eenvoudige instructies. Opgelet, wanneer je een Chromebook van school of werk gebruikt, dan kan kunnen bepaalde functies zijn uitgeschakeld en moet je de admin contacteren.

lees ook

Google test AI-tool die nieuwsartikelen kan schrijven

Extra functies

De Google-upgrade (M115) heeft naast streamingtoepassing nog enkele nieuwigheden in petto. Zo zal het mogelijk zijn om PDF-documenten te ondertekenen en handtekeningen op te slaan om die later opnieuw te gebruiken. Tot slot heeft Google de shortcut-app een makeover gegeven. De toetsenbord georiënteerde shortcut-app kreeg een nieuwe interface die het gemakkelijker maakt om zaken op te zoeken in de app.