Thuiswerken moeilijk? Voice bot helpt met tips

- Jeroen Langendam

De "Work from Anywhere tips" bot werkt onder meer via Google Home.

Een thuiswerkdag kan fijn zijn om achterstanden weg te werken. Maar nu we door de lockdown permanent moeten thuiswerken is het wat minder fijn. Is je werkplek ergonomisch ingericht? Hoe ben je productiever? Vanaf nu vraag je gewoon Google Assistent om tips.

Voor professionals uit het onderwijs is thuiswerken niet ongebruikelijk. Toetsen kijk je gewoon na in je eigen achtertuin en voor je lesvoorbereiding hoef je ook niet per sé naar school. Maar plotseling moeten we thuiswerken wat serieuzer aanpakken.

Premier Google Cloud Partner Fourcast lanceert daarom vandaag de Work Anywhere Tips Bot. Deze voicebot geeft je tips om beter thuis te kunnen werken. De Work Anywhere Tips bot is een virtuele assistent die je kunt gebruiken via Google Assistant. Deze werd in België vorig jaar officieel gelanceerd en is te gebruiken op je smartphone (zowel Android als iOS) als via Google devices als Google Home (mini) en Google Nest.

Wat doet de Work Anywhere Tips voice-bot?

De nieuwe bot van Fourcast geeft je elke dag een nieuwe tip over plaatsonafhankelijk werken (of dat nu thuis is, of elders) die zijn opgesteld door experts op het gebied van de Digital Workplace. Want thuiswerken, zeggen de bouwers van de voice bot, is niet altijd even makkelijk: “Met deWork Anywhere Tips bot willen we iedereen die van thuis werkt een duwtje in de rug geven, met tips over efficiëntere videoconferencing en productiviteitstips bijvoorbeeld.”

Hoe gebruik je de Work Anywhere Tips voice-bot?

Om de virtuele assistent te activeren hoef je alleen je Google Assistnet de opdracht te geven “Talk to Work Anywhere Tips”. Hiermee wordt de voice bot ingeschakeld.

Met het commando “Give me the newest tip” krijg je de tip van de dag te horen. Daarna stelt de bot een aantal andere tips voor die je kunt beluisteren.

Omdat de Work Anywhere Tips bot momenteel alleen in het Engels werkt, moet je er wel even voor zorgen dat deze taal bij je Google Assistant is ingesteld. Aangezien Google Assistant meerdere talen tegelijk kan spreken hoef je niet bang te zijn dat Nederlandse commando’s niet meer werken.