Signpost ontvangt groeikapitaal

- Jeroen Langendam

Het bedrijf PMV heeft besloten te investeren in Signpost. Signpost is een leverancier van legale software, die voor een voordelige prijs aan studenten wordt aangeboden.

Om de toekomstplannen mogelijk te maken, heeft Signpost extra geld nodig. Investeerder PMV ziet een toekomst in het bedrijf en heeft daarom een achtergestelde lening van 1,5 miljoen euro aan het bedrijf verstrekt.

“Vanuit PMV zien we nog veel groeipotentieel in elk van de deelactiviteiten van Signpost. Hun gediversifieerde en geïntegreerde aanbod naar het onderwijs levert hen al een belangrijke marktpositie op binnen België, en wij zijn ervan overtuigd dat het management over de capaciteiten beschikt om dit model op een goede manier internationaal uit te rollen”, aldus Emmanuel Damman, hoofd bedrijfsleningen bij PMV.

Productaanbod Signpost groeit

De ICT-aanbieder houdt zich niet alleen bezig met legale software, maar ook met hardware. Ook biedt het bedrijf clouddiensten aan onderwijsinstellingen en heeft het sinds 2018 het online leerplatform WeZooz in haar portefeuille.

De groeistrategie werpt haar vruchten af, zo groeide het bedrijf de laatste vijf jaar naar eigen zeggen met 40% per jaar, en heeft het inmiddels een omzet van 25 miljoen euro.

Voor PMV is het bedrijf een aantrekkelijke investering. Het bedrijf is niet alleen marktleider in België, maar ziet kansen voor de toekomst. Dat de Vlaamse overheid deelneemt aan de Europese doelstelling van meer “open en flexibel leren” biedt bedrijven als Signpost veel commerciële kansen.

Toekomstplannen

De komende jaren wil Signpost het nieuw aangetrokken kapitaal inzetten voor het faciliteren van Bring-Your-Own-Device (BYOD) en een digitale lesmethode die in plaats moet komen van papieren boeken.

Ook het streamen van academische software heeft volgens Signpost een mooie toekomst voor zich. Het huidige klantbestand van 200.000 gebruikers moeten in 2022 zijn uitgegroeid tot 1 miljoen.