Schoolnet Academy en Google lanceren MOOC met vier modules

- Cédric Van Loon

Vanaf 25 april kan je met de cursus aan de start. Aan het einde van de MOOC maken de deelnemers een leerscenario dat ze in hun klas kunnen gebruiken.

In samenwerking met Google heeft European Schoolnet Academy een MOOC (Massive Open Online Course) online gezet. De online cursus verdiept leerkrachten in de wereld van computerwetenschappen en legt uit hoe je de informatie kan gebruiken in de les om studenten warm te maken voor een carrière in de IT.

Deelnemers krijgen een overzicht van leerrijke activiteiten rond computerwetenschappen, artificiële intelligentie (AI) en programmeren. Dat laatste gebeurt op twee manieren: visueel en code-gebaseerd. Leerkrachten krijgen concrete bronnen ter beschikking die ze kunnen gebruiken om lessen binnen computerwetenschappen voor te bereiden.

Op het einde van de MOOC maken deelnemers een leerscenario dat ze achteraf kunnen gebruiken in de klas. Je krijgt tijdens de MOOC feedback van collega’s terwijl ook jij feedback mag geven.

Deadline 1 juni

De cursus is open voor iedereen, ongeacht of je al ervaring hebt binnen computerwetenschappen. Het European Schoolnet Academy benadrukt wel dat de materie voornamelijk interessant is voor basisonderwijs of secundair onderwijs.

De planning van de modules is als volgt:

  • Module 1: Basis => start vanaf 25 april
  • Module 2: Verkenning => start vanaf 2 mei
  • Module 3: Niveau hoger => start vanaf 9 mei
  • Module 4: Afronden => start vanaf 16 mei

De deadline om alle activiteiten af te ronden is 1 juni. Voor meer informatie kan je hier terecht.