Microsoft Global Learning Connection op 5-6 november

- Jeroen Langendam

Op 5 en 6 november 2019 organiseert Microsoft de Global Learning Connection. Het bedrijf verwacht ruim een half miljoen deelnemende scholieren aan deze online les.

In 2014 organiseerde Microsoft voor het eerst een Skype-a-thon. Tijdens de Skype-a-thon nemen duizenden leerlingen -via Skype- vanuit hun eigen klas deel aan één grote wereldwijde les. Ook dit jaar organiseert Microsoft het evenement, maar dan onder een nieuwe naam: de ‘Microsoft Global Learning Connection’. Volgens Microsoft is de naamswijziging terecht: ‘Het is hetzelfde evenement, maar met meer mogelijkheden om contact te leggen’.

Dit jaar vindt het digitale onderwijsevenement plaats op 5 en 6 november. Volgens de softwareproducent zullen meer dan een half miljoen leerlingen uit ruim 110 landen deelnemen aan de lessen, die allesbehalve passief zijn. Er wordt gezamenlijk gezongen, er zijn gastsprekers uitgenodigd en er zijn virtuele excursies. Ook valt er veel te leren van andere leerlingen en elkaars cultuur.

Benodigde software

Deelname aan de digitale les vergt wel enige voorbereiding. Zo moeten alle deelnemende scholen gebruik maken van de software die Microsoft gebruikt, Skype dus. Maar ook Microsoft Teams en Flipgrid zijn noodzakelijk. Leerkrachten die nog niet bekend zijn met deze tools zullen hiermee moeten leren werken.

Meer informatie, waaronder een lesplan voor het hele evenement is te vinden op de site van Microsoft.