Konica Minolta wil onderwijsmarkt veroveren

- Jeroen Langendam

Konica Minolta is in het onderwijs een relatief onbekende speler. Daar wil het bedrijf verandering in brengen.

Het Japanse bedrijf Konica Minolta is vooral bekend als fabrikant van printers en medische scanners. Ook op het gebied van optica en meetinstrumenten is Konica Minolta een bekende naam. In het onderwijs is deze organisatie minder zichtbaar.

Dat moet veranderen, vindt het bedrijf, dat daarom groot heeft ingezet op de onderwijsmarkt. Zo is het bedrijf aanwezig op een aantal beurzen voor onderwijs-technologie, om haar producten te promoten. Om de aandacht te trekken heeft het bedrijf speciaal een Virtual Reality Sustainability Experience ontwikkeld die op verschillende beurzen ervaren kunnen worden.

Augmented Reality

Augmented Reality is hot. Kijk alleen al naar de enorme populariteit van spelletjes als Pokémon Go, waarbij kinderen in de echte omgeving beestjes moeten vangen. Hun GenARate Augmented Reality for Print maakt papieren boeken extra boeiend.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=40&v=24HSOXQrl5o

Traditionele IT-producten

Natuurlijk spreekt GenARate het meest tot de verbeelding. Maar Konica Minolta biedt ook andere, meer traditionele ICT-toepassingen, zoals een all-in-one IT-beheeromgeving (Workplace Hub) en een video tool.

Een woordvoerder van het bedrijf stelt dat het onderwijs voor Konica Minolta een heel logische markt is: “Onze technologie gaan over het ontketenen van potentieel. Wij stellen onderwijzers in staat om de meest moderne innovaties te gebruiken voor het maken van boeiende onderwijscontent waar leerlingen zich in onderdompelen, die wordt geleverd in een veilige virtuele omgeving”.

Hij benadrukt dat Konica Minolta veel ervaring heeft met het beheren van de IT-infrastructuur van onderwijsinstellingen: “Daardoor kunnen we technologie van vandaag omarmen, plannen maken voor morgen, en ondertussen werken aan operationele efficiëntie en het ontzorgen van beheerders.”

Omdat het bedrijf sterk geassocieerd wil worden met “ontzorgen” (Peace of Mind), steunt het Mind, een non-profit organisatie voor psychisch welzijn. Hij zegt hierover: “Deze samenwerking komt voort uit de noodzaak voor werkgevers en onderwijzers om meer te weten over de psychologische gezondheid om zo meer ondersteuning te kunnen bieden aan mensen die daar behoefte aan hebben om het beste tot hun recht te komen.”