Google-baas bezoekt Molenbeekse codeerschool en brengt cheque mee

- Dries Cludts

Sundar Pichai, CEO van Google en moederbedrijf Alphabet, bracht maandag een bezoek aan MolenGeek. Hij schenkt opnieuw geld aan de Molenbeekse codeerschool en kwam de cheque persoonlijk overhandigen.

MolenGeek werd in 2015 opgericht en biedt een springplank voor jongeren die digitale skills willen leren of ondersteuning zoeken bij het opzetten van hun eigen start-up. Bijna iedereen die de opleiding heeft afgerond, heeft daarna een job gevonden in de digitale sector of een eigen start-up opgericht.

In 2018 trok MolenGeek al eens de aandacht van Google, dat toen 200.000 euro investeerde om te helpen met de uitbouw van faciliteiten, aankoop van extra materiaal en opleiding van lesgevers. Google-baas Sundar Pichai bezocht maandag voor de eerste keer zelf het project in Molenbeek, en bracht opnieuw een cheque van ruim 200.000 euro met zich mee. Het was de eerste keer dat de topman een Belgisch project bezocht.

Nieuwe opleiding

MolenGeek wil met de nieuwe steun zijn bestaande codeerschool uitbreiden met een tweede vestiging in Brussel en elk jaar 150 ondernemers uit kansarme milieus helpen. Daarnaast maakte de nieuwe schenking ook de ontwikkeling mogelijk van een nieuwe opleidingsmodule van een half jaar rond artificiële intelligentie en gegevensanalyse.

“Het is belangrijk dat we de jongere generaties een manier geven om te investeren in zichzelf”, zegt Ibrahim Ouassari, medeoprichter van MolenGeek. “Nu er meer vaart achter het project komt, zijn we dankbaar dat we opnieuw kunnen rekenen op de daadkracht en kennis waarmee Google zoveel potentiële ondernemers vooruithelpt, die MolenGeek zien als toegangspoort tot de technologiesector en een springplank voor hun toekomstige loopbaan.”

Schoolit sprak onlangs uitgebreid met Ouassari over het ontstaan en het succes van MolenGeek. Daarover lees je meer in dit artikel.