Derde congres 2LinK² voor leraren informatica en STEM

- David Van Waeyenberghe

beeld: Image Creator

Op 11 juni organiseert de vereniging voor leraren informatica en STEM, 2LinK², een derde congres in Gent (Technologiepark-Zwijnaarde 126). Hoofdthema is Informaticawetenschappen en AI in de les. Het 2LinK² congres wil leerkrachten informatica en STEM ondersteunen met tal van boeiende lezingen en workshops.

Leraren, lerarenopleiders en academici brengen er activerende manieren om o.a. Informaticawetenschappen en AI in de les aan te pakken, zowel binnen het vak informatica als binnen de STEM-vakken. In de workshops en lezingen worden de deelnemers ondergedompeld en moeten ze actief deelnemen. Het worden intensieve sessies, zowel voor de lesgevers als voor de deelnemers.

Algoritmische revolutie

Na een kort welkomstwoord door Annick Van Daele, voorzitter van de vereniging voor leraren informatica en STEM 2LinK2 vzw volgt de keynote De algoritmische revolutie: zijn we klaar voor een toekomst met Artificiële Intelligentie? door Prof. dr. Y. Saeys. Daarna staan er tal van workshop op het programma waaronder:

* AI in de Klas: Van A tot Zwerfvuil

* Algoritmische technieken – kenniselement uit de nieuwe specifieke eindtermen

* Het Perceptron-algoritme en gradient descent: technieken aan de basis van de training van neurale netwerken

* Aan de slag met Python en relationele databanken

* Ontgrendel het potentieel van ChatGPT voor onderwijs

* Webscrapen met Python: Techniek en Ethiek

In de afsluitende plenaire sessie geeft de Onderwijsinspectie toelichting bij hoe de onderwijsdoelen uit sleutelcompetentie 4 zullen worden doorgelicht. Het programma kan u terugvinden op de website van 2LinK2 . De organisatie nodigt iedereen uit op 11 juni tussen 9 en 16u30 in het Technologiepark 126 in Gent-Zwijnaarde.