De Lijn bekroont toptalenten in Best Youth Developer Challenge

- David Van Waeyenberghe

De winnaars op een rijtje

De Lijn heeft de winnaars van de Best Youth Developer Challenge in de bloemetjes gezet. De getalenteerde jongeren toonden hun buitengewone vaardigheden en inzicht in de wereld van ICT en programmeren tijdens een interactief spel. De Best Youth Developer Challenge richt zich op leerlingen uit het 5e en 6e middelbaar. De wedstrijd bevordert niet alleen de kennismaking met de ICT-wereld maar stimuleert jongeren om hun ICT-vaardigheden verder te ontwikkelen.

Vervoermaatschappij De Lijn maakte de laureaten bekend tijdens de grote finale in Leuven. De aanwezige studenten kwamen eerder als beste uit voorrondes in verschillende Vlaamse scholen. Daarvoor maakte De Lijn gebruik van de kennis in online quizzen van vzw Whizzkids. De voorronde liep van 1 november tot 10 januari. Tijdens de grote finale trok het team met Roberto Zunica, Nander Roobaert, Neo Deridder, Casper Iversen en Flor De Cuyper aan het langste eind. Zijn kregen elk een Coolblue-voucher van 150 euro.

lees ook

De Lijn zoekt jongeren voor spannende IT-uitdaging

Actieve Sint-Augustinusleerlingen

In totaal namen 655 leerlingen deel aan de voorrondes. 53 leerlingen kwamen uit Sint-Augustinus in Bree. Uiteindelijk slaagden vijf van hen er in zich te plaatsen voor de grote finale in Leuven. In de finale werden de deelnemers verdeeld in teams. Zij moesten onder andere een UI/UX-analyse maken om na te gaan of de routeplanner van De Lijn toegankelijk was voor verschillende personen.  

De vijf finalisten van SAB: Charlotte Kerkhofs, Ianthe Tilmans, Julie Broeckx, Yassir Lqari en Salome Ramaekers.

In de laatste opdracht moesten de deelnemers drie programmeeropdrachten uitvoeren en presenteren aan de jury. Die beoordeelde op verschillende aspecten zoals het succesvol voltooien van de opdracht en het vermogen om goed als team samen te werken. Twee van de SAB-leerlingen haalden daarbij het podium. De groep van Yassir Lqari eindigde knap als derde. Het team van Ianthe Tilmans legde beslag op de tweede plaats.