Breng de Digisprong naar je klas met de Whizzkids-wedstrijd

- Ilene Langen

Om de digitale competenties van je klas te versterken kan je dit najaar meedoen met de Whizzkids-wedstrijd. Leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar kunnen heel wat prijzen winnen dankzij een aantal leuke ICT-opdrachten. Inschrijven kan nog tot en met maandag 27 september 2021.

Whizzkids organiseert een ICT-wedstrijd voor leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar van het gewoon of buitengewoon lager onderwijs. Leerlingen leren bij over het gebruik van ICT en versterken hun digitale vaardigheden dankzij tal van leuke opdrachten. De wedstrijd zorgt voor de stimulatie van de betrokkenheid van leerlingen, maar ook voor de ondersteuning van leerkrachten tijdens het leerproces. Op de website van Whizzkids vind je meer info over alle doelstellingen van de wedstrijd.

De ICT-wedstrijd zelf omvat drie vragenreeksen, waarop een halve finale en een finale volgen. De vragenreeksen worden van september 2021 tot februari 2022 via Google Classroom met de ingeschreven klassen gedeeld. In zo’n reeks zitten 15 zoekopdrachten en per reeks krijgen klassen vier weken de tijd om alle vragen op te lossen. De 50 klassen – uit elke leeftijdscategorie – die na de vragenreeksen het best scoren, mogen deelnemen aan de online halve finales in maart. De beste halve finalisten doen mee aan de grote finales.

Wil je graag deelnemen samen met je klas? Dan kan je inschrijven via deze link tot en met maandag 27 september 2021.