AI Business School voor onderwijs geopend

- Jeroen Langendam

Microsoft opent de virtuele deuren van haar AI Business School voor het onderwijs.

De Microsoft AI Business School krijgt er een leergang bij, speciaal voor het onderwijs. Dat maakt het bedrijf bekend. Door een speciale onderwijstak aan de AI Business School toe te voegen, hoopt het bedrijf: “Leiders in het onderwijs kansen te bieden om nieuwe technologie zoals Artificiële Intelligentie (AI) in het leerproces te integreren”.

De nieuwe leergang is ontworpen voor onderwijsprofessionals, onderwijsmanagers en voor studenten. Iedereen die iets wil leren over AI kan er volgens Microsoft terecht. Het belangrijkste doel is echter dat AI in het onderwijs toegepast gaat worden. Bijvoorbeeld door anders les te gaan geven of toetsen te beoordelen.

Ook hoopt het bedrijf dankzij AI het onderwijs toegankelijker en inclusiever te maken. Ook de ondersteunende processen zouden dankzij AI efficienter en effectiever kunnen verlopen.

Toepasbare kennis

“De leergang is ontworpen om lerenden in hun kracht te zetten om specifieke en toepasbare kennis te vergaren over het implementeren van een AI-strategie.”

Daartoe heeft Microsoft een aantal AI-experts voor de AI Business School aangetrokken die vertellen over het stimuleren van een cultuur die AI omarmt. Zo vertelt Peter Zemsky van INSEAD over de toegevoegde waarde van AI in de bedrijfsvoering, bespreekt schrijfster Michelle Zimmerman hoe AI het leerproces bij leerlingen verrijkt en gaat David Kellerman van de University of New South Wales in op de vraag hoe AI de samenwerking tussen studenten en instellingen kan versterken.

De educatieve leergang van de AI Business School is te vinden op Microsoft Learn