Sint-Jozefcollege transformeerde leraarskamer na Sett-award

- David Van Waeyenberghe

Foto: Sett

Op woensdag 28 en donderdag 29 februari vindt in de Nekkerhal in Mechelen de onderwijsbeurs Sett Vlaanderen plaats. Net als vorig jaar zal de organisatie awards uitreiken in vijf categorieën. Vorig jaar sleepte de  Aalsterse Sint-Jozefcollege de award voor de leraarskamer van de toekomst in de wacht.

Sinds de uitreiking, en het kleine bijhorende feestje, hebben de leerkrachten en het schoolpersoneel van de Basisschool Pontstraat (Sint-Jozefcollege) niet stilgezeten. Ze waren één van de gelukkigen die een Sett-award konden behalen. Ze kregen van de organisatie naast een trofee bovenal een mooi budget, 3.000 euro, om de leraarskamer aan te pakken en te moderniseren.

Foto: Sett

Complete make-over

Basisschool Pontstraat kreeg de Sett-award voor hun ‘visionair’ idee op de leraarskamer van de toekomst. Die renovatie van de 50 jaar oude leraarskamer was broodnodig. “We hebben dit steeds vooruitgeschoven omdat de eerste focus ligt op het verbeteren van de faciliteiten voor de leerlingen”, zegt directeur Daphne Collijs. “De prijs die we van Sett ontvingen, heeft daar uiteindelijk verandering in gebracht. Daar zijn we uiteraard heel blij om.”

lees ook

Sett zet toekomstklassen in de kijker

De basisschool stelde een werkgroep met leerkrachten samen om de veranderingen te realiseren. “Omdat je er zelf zo vaak in zit, weet je wat de pijnpunten zijn en kan je kort op de bal spelen”, vult Sarah De Smet aan. “Zo was er nood aan meer opslagruimte en zitplaatsen omdat ons team steeds groter wordt. We hebben ook een tv geplaatst waarop de dagelijkse aandachtspunten verschijnen. Dat scherm zetten we ook in voor online overleg met afwezige collega’s. Verder deelden we de ruimte op in verschillende eilandjes, zodat er tegelijk overlegd, gegeten en gewerkt kan worden zonder elkaar te storen.”

Inschrijven voor de Sett-awards kan nog tot 4 februari via deze link.