Dynabook lanceert kleine en robuuste laptop voor leerlingen

- Michaël Aussems - 2 min

Dynabook lanceert de Satellite Pro E10-S: een kleine Windowslaptop die de ruige klasomgeving kan trotseren.

Dynabook (het voormalige Toshiba) introduceert een nieuw toestel op maat van de onderwijssector. De Dynabook Satellite Pro E10-S heeft een 11,6 inch-scherm in een robuuste behuizing. Zo krijgt de laptop rubberen stootranden mee voor meer grip en extra bescherming in de rugzak van een onstuimige student.

De laptopbouwer integreert verder een verstevigd frame dat een val van een bureau moet overleven. Ook de scharnieren en poorten zijn verstevigd. Het scherm kan je tot 180 graden openklappen zodat leerlingen het moeilijker kunnen forceren en ze eenvoudiger dingen kunnen delen. Dynabook kiest  tot slot voor een passief gekoeld ontwerp zonder ventilator. Daardoor is de Dynabook Satellite Pro E10-S helemaal stil.

Prijsbewust

Het toestel weegt 1,15 kg en meet net geen 2 cm dik. Binnenin stopt Dynabook een SSD en een Intel Celeron-processor. Een snelheidsduivel is deze Satellite dus niet, maar daar staat een scherp prijskaartje tegenover. De laptop voldoet aan de voorwaarden voor het Shape the Future-programma van Microsoft waarmee scholen genieten van een aangepaste prijs. Wat die prijs dan precies is, deelt Dynabook nog niet mee, onder andere omdat de exacte configuratie van de laptop kan afhangen van de specifieke wensen van een school.

Dynabook configureert de Satellite Pro E10-S voor Windows Autopilot. Optioneel kan je kiezen voor Microsoft Intune for Education, al hangt de beschikbaarheid daarvan samen met de gekozen configuratie. Het nieuwe toestel is vanaf mei beschikbaar.